VB.net a Mysql – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

VB.net a Mysql – .NET – Fórum – Programujte.comVB.net a Mysql – .NET – Fórum – Programujte.com

 

aTTix0
Návštěvník
28. 2. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, zkouším propojit VB a MySQL s oficialním "connectorem", overeni pripojemi:

Try

connect.Open()
MsgBox("Pripojeni bylo uspesne!")
connect.Close()
Catch myerror As Exception
MessageBox.Show("Chyba pripojeni db: " & myerror.Message)
Finally
connect.Dispose()
End Try



To fugnuje, vyskočí tabulka s Pripojeni bylo uspesne! Pakliže dám do kódu nějaký příkaz:

Try

connect.Open()
mycmd.CommandText = "INSERT INTO users VALUES('tomas', 'prijmeni')"
mycmd.ExecuteNonQuery()
connect.Close()
Catch myerror As Exception
MessageBox.Show("Chyba pripojeni db: " & myerror.Message)
Finally
connect.Dispose()
End Try


Vyskočí tabulka s chybou: "Chyba pripojeni db: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu."

Nevíte někdo kde dělám chybu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
-=JB=-0
Duch
28. 2. 2009   #2
-
0
-

To aTTix : Zrejme si zabudol tomu Command-u pri vytvoreni nastavit ten vytvoreny connection, alebo mu to proste nastav rucne priblizne:
...
mycmd.Connection = connect
connect.Open()
mycmd.CommandText = "INSERT INTO users VALUES('tomas', 'prijmeni')"
mycmd.ExecuteNonQuery()
...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.119.116.–
aTTix0
Návštěvník
28. 2. 2009   #3
-
0
-

To -=JB=- : Tak ani s mycmd.Connection = connect to nejde, pořád hlasí stejnou chybu, je možné, že jsem tam zapoměl ještě něco ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
-=JB=-0
Duch
28. 2. 2009   #4
-
0
-

To aTTix : Mas vytvoreny ten mycmd volanim konstruktoru ? teda mas nastavenu pozadovanu referenciu na obkjekt ? Tie obiekty si vytvoril cez designer ? skus si dat breakpoint a mrki sa (kurzorom) v tej funkcii ktore referencie na objekty a v objektoch mas null; inak neviem presne ci to priradenie co som napisal (=) je korektne lebo vo VB nerobim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.119.116.–
aTTix0
Návštěvník
28. 2. 2009   #5
-
0
-

To -=JB=- : Ah, díky moc, ted uz to chapu.. To jsem netusil, ze nestaci jen importovat knihovnu a zadat promenne jako mysqlconnection atd. .. Ano, chyba byla opravdu v tom, ze jsem nepridal do "designu" komponenty.

Díky... VYŘEŠENO

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý