zdravím,
chci se zeptat jestli se dá nainstalovat linux z usb... jde o to že nemám mechaniku ... popřípadě jakým způsobem by se to dalo.... předem děkuji...
Fórum › OS - GNU / Linux
Instalace
Můžeš ho nainstalovat stejně jako z CD, ale tvůj bios musí umět bootování z USB.
neviem, teoreticky by sa to dalo aj pomocou nejakych ovladacoch co by si hodil na disketu a to by umoznilo bootovanie z usb
A nebylo by nejjednoduší vytáhnout disk, připojit ho k jinému PC, nastalovat a přenést zpět?
Nevím, jak to podporuje tvoje MB, ale obvykle při volbě nabootovat ze sítě musí zadat IP adresa FTP. A ztoho se (pokud je bootovatelné) nabootuje.
crAzY^
chci se zeptat jestli se dá nainstalovat linux z usb…
koukám do bisou ale není tto tu
Tam nikde nebude přímo napsáno velkým tučným „BOOT FROM USB“. Zkusil bych si vzít nějakou klíčenku, nahrát tam bootovatelně nějakou distribuci a zkusit to (zazálohuj si všechna data z klíčenky!). Pokud ti klíčenka nenabootuje, podívej se do nastavení BIOSu a hledej tam pořadí bootovacích zařízení; snaž se dát HDD až na poslední místo v bootování.
U mě v BIOSu tu ani není USB v těch bootovacích zařízení – mám tu „Removable device“ –, takže se pořádně podívej. Nejjednodušší to podle mě bude zkusit. Většina moderních desek boot z USB podporuje, a tak pokud nemáš nějaký obvzlášť starý kus, měl by ti to jít taky.
To crAzY^ : Na mém notebooku se například bootování z flashky v boot menu objeví až když k notebooku připojím bootovatelnou flashku :-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze