V čem vytvořit aplikaci běžící bez OS – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

V čem vytvořit aplikaci běžící bez OS – C / C++ – Fórum – Programujte.comV čem vytvořit aplikaci běžící bez OS – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lancelot007
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
28. 2. 2009   #1
-
0
-

V čem byste vytvořily aplikaci běžící hned po startu systému, jestě před naběhnutím OS - spuští se program, napíše třeba pozdrav a pustí běh dál k spuštění Windows/Linux.
Mám to dělat přes ASM, C nebo něco jiného ???
Díky ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
Reklama
Reklama
Crlda
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 3. 2009   #2
-
0
-

No nejsem v tomhle zrovna expert, ale nejlepší bude asi AMS v kombinaci s C.
ASM proto, protože potřebuješ napsat program do MasterBoot disku (HDD, disketa). A pokud vím, tak tohle v jiném jazyku napsat nejde... a tvůj program již můžeš mít prakticky v čem chceš.

O tom zaváděcím programu zkus google, je tam hodně tutoriálů jak si napsat pár takových programů a dokonce mini operačních systémů ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.187.60.–
Datlik0
Návštěvník
9. 4. 2009   #3
-
0
-

ja bych rekl to c++ nebo c ale podle mě se to pak musi vypálit na cd jako obraz disku boot a ono se to spusti :) al nwm

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
yaqwsx+9
Posthunter
9. 4. 2009   #4
-
0
-

Základ (bootovatelnost) je nutno udělat v ASM. Zbytek může být skoro v jakémkoliv jazyce, jen se musí umět správně zkompilovat - nejjednodučí je to u C. Jinak i tady na pg.com vychází tutoriál o tvorbě OS...
To Datlik : Proč oživuješ tak staré téma, když navíc ani nepřináší moc řešení?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.87.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 82 hostů

Podobná vlákna

V čem vytvořit pc hru — založil Alterna

Rada - v čem vytvořit hru? — založil Alex Candle

Jak vytvořit .EXE aplikaci — založil ospaly-stanislav

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý