Python? – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python? – Python – Fórum – Programujte.comPython? – Python – Fórum – Programujte.com

 

Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
2. 3. 2009   #1
-
0
-

Chtěl jsem začít programovat ale C++ byl na začátek moc těžký. Doslechl jsem se o Pythonu. Tak jsem si stahnul Python 3.0.
Začal jsem číst tutorial ale mam problem. Nejde mi spustit Python Gui. Neznate nějake vyvojove prostredi pro python????
Kde by si dal kod i zkompilovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Quiark0
Věrný člen
2. 3. 2009   #2
-
0
-

PyDev nebo Eric Python IDE, ale nezaručuju, že podporují tu nejnovější verzi pythonu - trojku. Kompilace Pythonu do nativního strojového jazyka se nedělá a ani moc prakticky nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Erix0
Newbie
2. 3. 2009   #3
-
0
-

To Quiark :
A jak teda potom vytvořím program?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Erix0
Newbie
2. 3. 2009   #4
-
0
-

A slo by delat python v pspad?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Quiark0
Věrný člen
2. 3. 2009   #5
-
0
-

Program v pythonu je textový soubor (jo, můžeš ho napsat třeba v PSpadu). Na tento textový soubor spustíš python.exe a on ho spustí. Vyzkoušej si to:

udělej si soubor ahoj.py s obsahem



print('Ahoj svete')
raw_input()


a pak spusťpython.exe ahoj.py
(neboli python.exe kde jeho parametrem bude cesta k tomu souboru)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Erix0
Newbie
2. 3. 2009   #6
-
0
-

Tak moc diky zkusim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Erix0
Newbie
2. 3. 2009   #7
-
0
-

Bohuzel kydz to spustim hned to zmizi

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Quiark0
Věrný člen
2. 3. 2009   #8
-
0
-

To by nemělo, páč je tam ten raw_input()... asi to hází chybu... tak to zkus spustit přes cmd takhle:



cmd /K python.exe ahoj.py


s tím, že doplníš správnou cestu k ahoj.py

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Erix0
Newbie
2. 3. 2009   #9
-
0
-

Jseste jsem stacil spatrit tu chybu: Name error name : 'raw input()'is not defined

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Quiark0
Věrný člen
2. 3. 2009   #10
-
0
-

Jo, sry, raw_input už v pythonu3 neni. Tak tam místo něj napiš jen input().

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
jadus.
~ Anonymní uživatel
99 příspěvků
6. 3. 2009   #11
-
0
-

hh nejak zacinam mit averzi vuci pythonu3. ale zvyknout si budu muset,

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.38.–
pc_manik0
Stálý člen
17. 3. 2009   #12
-
0
-

Stáhni si Python 2.5 a bude vše bez problému ja ho používám a nic mi nechybí.Python3 jsem taky někdy zkoušel a také mi tam něco nešlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.68.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
17. 3. 2009   #13
-
0
-

Já zatím py3 zatím ignoruju a furt pracuji v 2.5; Holt jsem moc líný zvyknout si na ty nový věci

Nahlásit jako SPAM
IP: 66.68.54.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita

Python — založil black evil

C++ >> Python — založil Ondra

Python knihy — založil black evil

Python, QT, modul OS — založil easy_burn

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý