Jednoducha kalkulacka – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jednoducha kalkulacka – Delphi – Fórum – Programujte.comJednoducha kalkulacka – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 3. 2009   #1
-
0
-

Chcem si spravit jednoduchu kalkulacku so vstupnym polickom a tlacitkom vyratat. ak si dam:



var i:integer
begin
i := 5+5
edit1.text := IntToStr(i);
end;

Tak mi to vypise "10"
Ale ja som to spravil takto:


i := StrToInt(edit1.text);
i := i;
edit1.text := IntToStr(i);

Ale nefunguje to a aj napriek tomu ze do policka zadam "5+5" vyhodi mi to chybu (ked uz program bezi).

Dufam ze ste ma pochopili :). Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.162.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
2. 3. 2009   #2
-
0
-

jenze strtoint umi prevest pouze jednu hodnotu...
aby ti to zvladlo udelat 5+5 musis to zpracovat pomoci nejakeho parseru a vyhodnotit ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
o-lox0
Super člen
2. 3. 2009   #3
-
0
-

Predpokladam predne ze nechces parsovat 5+5 primo, tedy ze nechces udelat neco co ti prevede retezec
5*(7-9) na pocetni operace

Budes si muset dat tlacitko +,-,*,....

Po prvnim stisku "+" ulozis do globalni promenne g1:=strtoint(); a musis zadavat jen 5 (cislo!) do policka
zaroven smazes edit1.text:='';
ulozis si typ operace scitani (treba vyctovym typem)

Po stisku tlacitka jakehokoliv dalsiho tlacitka (treba "=") udelas operaci(soucet) g1 se strtoint(edit1.text) a vysledek vypises.

No a na rekurzivni prevod/vypocitani celeho vyrazu ti tu to vypisovat nebudu da se toho na internetu najit habadej(nebo se k tomu dokouses casem).
EDIT:vicemene jsem obslehl co psal KIIV.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 3. 2009   #4
-
0
-

OK dakujem, skusim s tym nieco spravit

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.162.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Jednoduchá kalkulačka-JAVA — založil suchla12

Jednoducha uloha — založil Trebor

Jednoduchá hra? — založil Balaam

Jednoducha grafika — založil patee

Jednoduchá práce v C — založil Marek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý