Ahoj,potřeboval bych pomoct.Mám do školy udělat projetk v C.Mám teprve to programování 2 týdny tak jsem z toho celkem v pasti.Mohli by jste mi prosím pomoct,nebo aspon nějak nakopnout...Dik moc
Zadání:
Uživatel po spuštění programu zadá kurzy pro nákup jednotlivých měn. Poté si z menu vybere směr převodu (CZK -> EUR, EUR -> CZK, CZK -> GBP, GBP -> CZK, CZK -> USD, USD -> CZK, USD -> EUR, EUR -> USD). Program se ukončí volbou položky KONEC z menu.
Dík za pomoc..
Fórum › C / C++
Převodník měn
je to jednoduché...
jednoduché menu se dělá že vypíšeš všechny volby na obrazovky pomocí objektu cout.
Př.
cout << "1 - CZK -> EUR" << endl << "2 - EUR -> CZK" << endl << "3 - KONEC" << endl;
poté se kontroluje uživatelova volba
int volba;
switch(volba){ //lze pouzit i podminku if, ale tato je v tomto pripade vyhodnejsi
case 1:
cout << "Zadejte CZK: " << endl;
double czk;
cin >> czk;
cout << czk << " CZK je " << czk *koeficient_pro_prevod_czk_na_eur << " EUR " << endl;
break;
case 2:
//tady to udelas opacne
break;
case 3:
return 0;
break;
}
Bzikkk napsal:
Nemužu to furt dát nějak do kupy,furt se nemužu s tim COUT nějak domluvit.Dělám to v Dev-C++,ale ne v C++ ale v C.Není problém tady?
no to bude asi tim, pac cout je az v c++ ...zkus misto toho printf("Zadejte CZK: \n") atd.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 92 hostů
Podobná vlákna
Jak a kde stahovat aktuální kurzy měn z internetu — založil W@sec
Těžba Bitcoin/Litecoin a dalších měn v Javě pomocí CPU a GPU — založil richard.zavodny
AD prevodnik — založil jobes
Převodník IDE (2,5") - USB 2.0 — založil naromax
Moderátoři diskuze