E-mail s přílohou – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

E-mail s přílohou – PHP – Fórum – Programujte.comE-mail s přílohou – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Al0
Věrný člen
2. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím nějak se mi nedaří najít script kde by bylo odeílán emailu s přílohou, která by se načítala z PC. Mám script

$fileatt = "C:\\Program Files\\text.txt";

$fileatttype = "text/plain";
$fileattname = "truet.txt";

$headers = "From: $from";

$file = fopen( $fileatt, 'rb' );
$data = fread( $file, filesize( $fileatt ) );
fclose( $file );

$semi_rand = md5( time() );
$mime_boundary = "==Multipart_Boundary_x{$semi_rand}x";

$headers .= "\nMIME-Version: 1.0\n" .
"Content-Type: multipart/mixed;\n" .
" boundary=\"{$mime_boundary}\"";

$message = "This is a multi-part message in MIME format.\n\n" .
"--{$mime_boundary}\n" .
"Content-Type: text/plain; charset=\"iso-8859-1\"\n" .
"Content-Transfer-Encoding: 7bit\n\n" .
$message . "\n\n";

$data = chunk_split( base64_encode( $data ) );

$message .= "--{$mime_boundary}\n" .
"Content-Type: {$fileatttype};\n" .
" name=\"{$fileattname}\"\n" .
"Content-Disposition: attachment;\n" .
" filename=\"{$fileattname}\"\n" .
"Content-Transfer-Encoding: base64\n\n" .
$data . "\n\n" .
"--{$mime_boundary}--\n";

mail( $to, $subject, $message, $headers )


Ovšem píše chybu že neůže najít soubor C:\Program Files\text.txt .. Díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 3. 2009   #2
-
0
-

To Al : a urcite tam ten soubor na 100% je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Al0
Věrný člen
2. 3. 2009   #3
-
0
-

To KIIV : jj soubor tam je..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
2. 3. 2009   #4
-
0
-

Zkus dát před odeslání emailu kód

if (!File_Exists($fileatt))

{
echo 'Soubor neexistuje!';
exit;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Al0
Věrný člen
2. 3. 2009   #5
-
0
-

To z_moravec : Tím se ni nevyřeší, napíše to, že soubor neexistuje, ovšem když tu cestu zadám do Windows Exploreru tak se soubor otevře.. Možná je chyba že e nachází na klientským počítači a ne na serveru, ovšem jak jej nahrát na server a odeslat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
2. 3. 2009   #6
-
0
-

To Al : Tos měl napsat hned, že to chceš odesílat z jiného stroje. V tompřípadě musíš nejdřív ten soubor uploadnout na server, nejlíp pomocí php http://cz2.php.net/manual/en/features.file-upload.php nebo přes ftp, pokud bude ten soubor pořád stejný. Pak už by to mělo jet bez problémů (samozřejmě musíš nastavit správnou cestu k souboru).

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

E-mail s přílohou — založil Pavel

Mail v php s prilohou — založil Roman

E-mail — založil hans

E-mail — založil NeviemNic

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý