Prosim o pomoc (c++ a sql) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prosim o pomoc (c++ a sql) – C / C++ – Fórum – Programujte.comProsim o pomoc (c++ a sql) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Feo0
Duch
2. 3. 2009   #1
-
0
-

zdravim nenasel by se nekno kdo kdo by mi poradil jak vytvorit program ktery by umel cist/zapisovat do sql databaze (a samozdrejme se j ni pripojit) ? uz se o to snazim 2 dny a bez jakehokoliv uspechu predem diky za radu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
Quiark0
Věrný člen
2. 3. 2009   #2
-
0
-

Konkrétně u MySQL se dají stáhnout knihovny pro přístup k MySQL databázi pro C++. Nevím, jestli je mají na webu zvlášť, možná že jsou rovnou součástí MySQL nebo nějakého balíčku. Pro ostatní databáze to bude podobné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Feo0
Duch
2. 3. 2009   #3
-
0
-

za tohle se omlouvam jedna se prave o MySQL... knihovny sem sehnal... hodil by se aspon nejaky link na web kde je o tom neco napsane v cestine (slovenstine)... mi se podarilo najit slusny web (tusim ze je oficialni) jenze je v anglictine a mnoha vecem tam nerozumim... nevim si s tim rady...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
Quiark0
Věrný člen
2. 3. 2009   #4
-
0
-

No bohužel o ničem v češtině nevím. Tady je dokumentace k C++ knihovně v angličtině, jsou tam minimálně nějaké ukázkové kódy:
http://tangentsoft.net/mysql++/doc/html/userman/

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Feo0
Duch
2. 3. 2009   #5
-
0
-

i tak diky mrknu na to...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 3. 2009   #6
-
0
-

no ja sem pouzival mysql++ ale nejak se mi to nepodarilo nainstalit pro windowsy... jinak samo o sobe je to snadny

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Feo0
Duch
2. 3. 2009   #7
-
0
-

jsem zmaten... nemate nekdo pls nejaky funkcni a kompletni priklad se zrdojem i od pouzitych knihoven ? (MySQL)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 3. 2009   #8
-
0
-

no veeelmi orezanej kod:



#include "mysql.h"

myptr = mysql_init(NULL);
if ( !myptr ) {
cerr << "Nelze se pripojit do databaze\n" ;
exit(1);
}
myptr = mysql_real_connect(myptr, "localhost", "test", "test", "db", 0, NULL, 0);
if ( !myptr ) {
cerr << "Nelze se pripojit k serveru MySQL\n" ;
exit(2);
}

if ( mysql_select_db( myptr, "db" ) < 0 ) {
cerr << "Nelze se pripojit do databaze OPR\n" ;
exit(2);
}

....

std::ostringstream oo;
oo << "select id_zam, jmeno from zamestnanci where heslo='" << heslo << "' limit 1";
string ss = oo.str();

if ( !mysql_query(serv, ss.c_str()) ) {
MYSQL_RES * res = mysql_store_result(myptr);
if ( ((int) mysql_num_rows( res )) == 1 ) {
MYSQL_ROW row = mysql_fetch_row(res) ;

}
mysql_free_result(res);
}
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
joe
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
3. 3. 2009   #9
-
0
-

Feo napsal:
jsem zmaten... nemate nekdo pls nejaky funkcni a kompletni priklad se zrdojem i od pouzitych knihoven ? (MySQL)



Všechno je to v dokumentaci. Slovník, sednout, studovat, tak to dělali ostatní před tebou a budou dělat i po tobě :smile1: Až s konkrétním dotazem můžeš čekat konkrétní odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Feo0
Duch
3. 3. 2009   #10
-
0
-

zdravim zase ja... doufam ze nikoho priliz neobtezuju... kazdopadne diky za predchozi rady ale moc sem se nepohnul z mista...
na netu sem nasel tenhle kod vetsine z toho rozumim ale prece bych poprosil o nejake to objasneni ohledne parametru (&mysql) totiz pri kompilaci mi to vyhazuje tyto chyby :

[linker error] undefined reference to "mysql_init@4"
[linker error] undefined reference to "mysql_options@12"
[linker error] undefined reference to "mysql_real_connect@32"
[linker error] undefined reference to "mysql_error@4"
id returned 1 exit status

kompilovano v : Dev-C++ 4.9.9.2

#include <iostream>

#include "mysql.h"


using namespace std;

int main()
{


MYSQL mysql;

mysql_init(&mysql);
mysql_options(&mysql,MYSQL_READ_DEFAULT_GROUP,"your_prog_name");
if (!mysql_real_connect(&mysql,"host","user","passwd","database",0,NULL,0))
{
fprintf(stderr, "Failed to connect to database: Error: %s\n",
mysql_error(&mysql));
}



cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
Wizard0
Stálý člen
3. 3. 2009   #11
-
0
-

To Feo : Nezabudol si tak nahodov prilinkovat libku? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 3. 2009   #12
-
0
-

ja to treba delal v dev-cpp ... tam sem si pomoci balickovace stahl devel balicek pro mysql... pak uz jen v nastaveni projektu -- prilinkovat c:/dev-cpp/lib/libmysql.a (pripadne -Ic:/dev-cpp/lib/libmysql.a)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý