V prikaze INSERT INTO sa neda pouzit WHERE? – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

V prikaze INSERT INTO sa neda pouzit WHERE? – MySQL – Fórum – Programujte.comV prikaze INSERT INTO sa neda pouzit WHERE? – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lordest0
Super člen
2. 3. 2009   #1
-
0
-

Robim si pre web anketu kde potrebujem nutne WHERE kedze chcem vlozit user_id do tabulky pri stlpci answer_id s hodnotou 1 no stale mi vyhadzuje chybu

#1064 - You have an error in your SQL syntax.  

Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near
'WHERE answer_id='1'' at line 1


je to asi tym ze sa tam nema pouzit WHERE no potom ako urobim anketu bez tohoto prikazu? nemozne..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
Reklama
Reklama
Mega.Lama0
Stálý člen
2. 3. 2009   #2
-
0
-

hm...najprv si položíš otázku,založíš topic a potom si aj odpovieš? =D...

INSERT INTO nick,pass VALUES ($hodnota,$hodnota2);

používa sa na to VALUES

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.245.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
2. 3. 2009   #3
-
0
-

A jaký má mít ta podmínka smysl? Pokud vkládáš nový údaj, tak podmínka nemá žádné opodstatnění. Pokud chceš změnit existující záznamy, tak musíš použít UPDATE, např.:

UPDATE `table` SET `zaznam` = 'neco' WHERE `ID` = 5;

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
KIIV+42
God of flame
2. 3. 2009   #4
-
0
-

pripadne mysql ma i on duplicate key set ... nebo tak nejak :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lordest0
Super člen
3. 3. 2009   #5
-
0
-

niesom lol aby som nevedel ze sa pri INSERT INTO pouziva VALUES, no lenze ja to chcem urobit tymto sposobom:

user_id 1 answer_id 1

user_id 2 answer_id 1
user_id 3 answer_id 2
user_id 4 answer_id 6
user_id 5 answer_id 3


a pod. .. ked som to skusal normalne cez VALUES cize cez INSERT INTO anketa(user_id, answer_id) VALUES('1', '1') napr., a potom som skusil zasa tu istu odpoved ankety(answer_id) urcit napr. INSERT INTO anketa(user_id, answer_id) VALUES('4', '1') tak mi vyhodilo Duplicate entry for key '1' alebo daco podobne, resp. neviem ci je to zlym vybranym typom tabulky, alebo som ho nechtiac dal ako primary key :D.. musim sa este pozriet tato sprosta chyba je zasa urcite z mojej nepozornosti..

edit: NO LOL OMG MAL SOM PRAVDU SAKRA JA DEBIL SOM ANSWER_ID URCIL AKO PRIMARY KEY A V PRIMARY KEY SA NEMOZU OPAKOVAT HODNOTY JA SOM DEBIL ZASA NEPOZORNOST :D - prosim delete theme totalne som sa strapnil xD

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý