Guestbook s sql a problem s netypickou captchou :) – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Guestbook s sql a problem s netypickou captchou :) – PHP – Fórum – Programujte.comGuestbook s sql a problem s netypickou captchou :) – PHP – Fórum – Programujte.com

 

janik3660
Návštěvník
3. 3. 2009   #1
-
0
-

Cafte, tak svoj e book chrsanim trochu netypicky :)

Zo zadaneho mena vygenerujem md5 hash ktory sa ukaze userovi, po zadani do dalsieho inputu a odoslani by mal dalej pokracovat skript tj odoslat spravu... Zatial to vsak mam iba tak ze by sa malovypisat OK alebo chyba cez if a else, nieco natom vsak nefunguje....

Chybu nepise ziadnu....



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Simple GuestBook</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />
<style type="text/css">
a {text-decoration: none; color: green;}
a:hover {text-decoration: underline; color: silver; position: relative; margin-left: auto; margin-right: auto;}
body{background-color: #020202; color: #f2f2f2;}
</style>
</head>
<body>
<center><a href="#" onClick="document.getElementById('forms').style.display='block'">Pridať príspevok</a>
<div id="forms" style="display: none">
<form method="POST" action="index.php">
Meno:   <input type="text" name="autor" />
Správa: <textarea name="text" cols="50" rows="10" /></textarea>
<input type="submit" />
</form>
</div>
</center>
<?php
/*
CREATE TABLE `gb`.`g_book` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`autor` TINYTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL ,
`text` TINYTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL ,
`ip` TINYTEXT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
) ENGINE = MYISAM CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci
*/

$autor = htmlspecialchars($_POST['autor']);
$text = htmlspecialchars($_POST['text']);

$pripoj = mysql_connect("localhost", "root", "0000") or die(mysql_error());
mysql_select_db("gb");
$trimmed =trim($_POST['autor']);
$trimmed1 =trim($_POST['text']);
if(!empty($trimmed) and $trimmed1){
$captcha = $_POST['meno'];
$captcha2 = md5($captcha);
echo $captcha2;
echo "<form method='POST'>
<input type='text' name='a'>
<input type='button'>
</form>";
$porovnaj = $_POST['a'];
if($porovnaj === $captcha2){
echo "ok";}
else{echo "chyba";}

$sql = mysql_query("INSERT INTO g_book(autor, text) VALUES('$autor', '$text')");
if($sql){
echo "<center>Správa odoslaná.</center>";

}
}
else{echo "<center>Nemôžete odoslať prázdnu správu.</center>";}
$sql = mysql_query("SELECT * FROM g_book ORDER BY id DESC");
while($vypis = mysql_fetch_array($sql)){
?>




<?php
include ('wrap.php');
echo "<b>" . $vypis['autor'] . "</b>" . "" . "  " . $vypis['text'] . "</div>"; }
?>




</body>
</html>


Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.92.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
Lordest0
Super člen
4. 3. 2009   #2
-
0
-

vo - if($porovnaj === $captcha2) - ako predpokladam chces skontrolovat ci sa $porovnaj rovna $captcha2, no lenze, mas tam tri rovna sa(=) preto ti to zrejme nejde.. musis iba dve =

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Problem Guestbook - vyřešeno — založil cosh-boy

Problém s SQL dotazem — založil mORb

Problém s LINQ to SQL — založil vdolek

Problém s SQL v třídě — založil Nefaritus

Sql+php problem pri pripojeni — založil ujo_biker

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý