UpdateAll chyba při mazání řádku v databázi – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

UpdateAll chyba při mazání řádku v databázi – .NET – Fórum – Programujte.comUpdateAll chyba při mazání řádku v databázi – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
juiCZe0
Návštěvník
4. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, pracuji na programu který spravuje jednu tabulku. Visual Studio mi asi nevygenerovalo (zkoušeno víckrát) delete command při přetahování tableadapteru z datasetu do formu, a při uložení se smazaným řádkem to hodí chybu. (bez uložení se řádek nesmaže, protože se podle datasetu neaktualizuje databáze). Používám tam SQL Server compact, vystačím si s jeho funkcemi, vše je totožné jako u klasického ms sql db. Nechápu vůbec kde se nachází kód provádějící update atd, i přestože VS psalo že ho vygenerovalo. Jde mi pouze o to aby to mazání fungovalo. Budu opravdu velmi vděčný za pomoc.
http://www.petrchutny.cz/!/PBXS.zip

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.103.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
4. 3. 2009   #2
-
0
-

Ono celkove prace s datasetem je trochu krkolomna, na jednu stranu je to vyborna vec, ale pracovat s tim je trochu o hubu.
Tady je muj kod, ktery pouzivam pro smazani uzivatale z db:



private SqlCeCommand GetDeleteCommand(SqlCeConnection connection)
{
SqlCeCommand deleteCommand = new SqlCeCommand("DELETE FROM Users WHERE id=@id", connection);
deleteCommand.Parameters.Add("@id", SqlDbType.Int, 4, "id");

return deleteCommand;
}

public void DeleteUser(int user_id)
{
using (connection = new SqlCeConnection(ConfigurationManager.ConnectionStrings["DB"].ToString()))
{
foreach (DataRow r in dataset.Tables["Users"].Rows)
{
if (Convert.ToInt32(r["id"].ToString()) == user_id)
{
dataAdapter.DeleteCommand = GetDeleteCommand(connection);
r.Delete();
dataAdapter.Update(dataset, "Users");
dataset.AcceptChanges();
break;
}
}
}
}


Snad ti to nejak pomuze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

Podobná vlákna

Mazání řádků v tabulce -> databázi — založil Ondřej Škvor

Mazání podle řádku — založil pawlik

Mazani jednotlivyh radku v souboru — založil Pepa Rohlik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý