Farebna cast textu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Farebna cast textu – Delphi – Fórum – Programujte.comFarebna cast textu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 3. 2009   #1
-
0
-

Da sa niejako vyfarbit urcita cast textu (teda niejake predom nadefinovane slova)?
Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.162.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
5. 3. 2009   #2
-
0
-

Nechcem zakladat novu temu a chcem sa este spytat na zmenu farby textu v celom pisacom poli. Skusal som dat pole.font.color := clBlack; ale nefunguje to.

P.S. neexistuje niejaka funkcia ako v PHP na nahradzovanie textu (k tej 1. otazke)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.162.–
N-DEX
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 3. 2009   #3
-
0
-

tim psacim polem myslis label, memo nebo edit nebo neco jinyho?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.125.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
5. 3. 2009   #4
-
0
-

memo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.162.–
N-DEX
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 3. 2009   #5
-
0
-

tak kdyz napises memo1.font.color:=clred; tak bude cervene

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.125.–
N-DEX
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 3. 2009   #6
-
0
-

samozdrejme zalezi natom jak to mas pojmenovane tekze kdyz mas to memo treba pojmenovane pole tak to bude vypadat pole.font.color:=clred;

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.125.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
5. 3. 2009   #7
-
0
-

no tak to mam ale nejde. Nevadi skusims a s tym este pohrat. Ale nevedel by si nahodou ako vyriesit to vyfarbovanie urcitych slov v memo? A da sa to vobec?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.162.–
N-DEX
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 3. 2009   #8
-
0
-

nejstupidnejsi napad co me napadl je vlozit do toho mema jeste druhe memo a nastavit mu border na none aby to neslo poznat a nastavit mu jinou barvu pisma

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.125.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
5. 3. 2009   #9
-
0
-

A co ak by tych slov bolo viac? Potom by tam vzniklo velmi vela memo. Chcelo by to niejak tie slova vyhladat a potom ich niejako vyfarbit. Niejak :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.162.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
5. 3. 2009   #10
-
0
-

Takze to s tym zamenovanim textu som uz vyriesil. Teraz uz len potrebujem tie slova zafarbit a kurzor posunut za to slovo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.162.–
Melamber7770
Newbie
9. 3. 2009   #11
-
0
-

To Anonymní uživatel : [url]http://delphi.about.com/od/delphitips2008/qt/format_richedit.htm/url] asi jsi myslel tohle:),v memo tohle dost dobre pokud vim ja nejde,ale v richeditu ano...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.108.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
9. 3. 2009   #12
-
0
-

A to funguje aj tak, ze mi to samo zmeni text? Teda ja napisem slovo ahoj a ono mi to slovo prehodi na zelene? A kam mam dat ten kod, k akej udalosti (onclick, onkeyup, ...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.162.–
Melamber7770
Newbie
28. 3. 2009   #13
-
0
-

To Anonymní uživatel :

  with richedit1 do

begin
//move caret to end
SelStart := GetTextLen;

SelAttributes.Style := [fsBold];//sel atributes je lazaru pro memo nepouzitelny...
SelAttributes.Color := clblue;//tohle je zmena barvy
SelAttributes.Size := 10;//tohle je zmena velikosti pisma
SelText := '(*** '+value+'***):( ';//value : string[60];
seltext:=datetostr(now)+' :datum,čas: '+timetostr(now)+' )***)';//prace s datumem a casem

SelAttributes.Size := 8;//zpet na puvodni velikost
selattributes.Color:=clblack;//clnormal by taky mozna zabralo(zpet na puvodni barvu)

SelText := #13#10;//prikaz na novy radek neco jako enter:)
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.108.–
Melamber7770
Newbie
28. 3. 2009   #14
-
0
-

no jinac jestli to mas jen tak na zkouzku muzes si to dat do button1.clik;) dat tam jeste jeden edit a v button1.click pouzij richedit1.lines.add(edit1.text) ,to value nemusis pouzivat,leda ze bys ji priradil nejakou stringovou hodnotu a vhodne nadeklaroval...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.108.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý