Změna CSS vlastností třídy pomocí JavaScriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Změna CSS vlastností třídy pomocí JavaScriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZměna CSS vlastností třídy pomocí JavaScriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
4. 3. 2009   #1
-
0
-

Mam takovej problém, nefunguje mi code... kdo mi bude schopnej poradit, tak už rovnou určitě pozná oč mi šlo a případně mi navrhněte jinej způsob, jestli to jde. Díky moc

javascript

function getElementsByClass( searchClass, domNode, tagName) {

if (domNode == null) domNode = document;
if (tagName == null) tagName = '*';
var el = new Array();
var tags = domNode.getElementsByTagName(tagName);
var tcl = " "+searchClass+" ";
for(i=0,j=0; i<tags.length; i++) {
var test = " " + tags[i].className + " ";
if (test.indexOf(tcl) != -1)
el[j++] = tags[i];
}
return el;
}

function zobraz(idecko,lfsw){
...
var el2=getElementsByClass('members_hover');
el2.style.background=(el2.style.background == '#FF0000 url(/images/title_bgr.jpg)')?'#000 none':'#FF0000 url(/images/title_bgr.jpg)';
el2.style.textDecoration=(el2.style.textDecoration == 'underline')?'none':'underline';
...
}




css

.members_hover, #clanok_sub_member:hover

{
background: #000 none; text-decoration: none;
}




nakonec html

...<div id="clanok_sub_member" class="members_hover" onclick="zobraz(\''.$line["id"].'\',\''.$line["lfsw"].'\');">...


Prostě to má měnit vlastnosti u clanok_sub_member po tom, co se klikne na DIV... chtěl jsem to vyřešit tak, že k tomu dám třídu a pak změním její vlastnost, čímž vlastně změním i ten hover. Zbytek kódu co jsem tam dal chybný není, fungoval už předtím normálně...

btw zde najdete návod na tu funkci getElementsByClass http://www.anyexample.com/webdev/javascript/javascript_getelementsbyclass_function.xml

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.168.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
6. 3. 2009   #2
-
0
-

Na toto je asi nejlepší použít jQuery nbeo nějaký podobný framework. tady na serveru je o tom myslím pár článků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý