HDD, automaticke pripojenie – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

HDD, automaticke pripojenie – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comHDD, automaticke pripojenie – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Miro17010
Stálý člen
6. 3. 2009   #1
-
0
-

nedari sa mi nastavit automaticke pripojenie cez kcontrol, mam sda1 - vista, sda2 - data, sda3 - linux, sda4 - swap, a potreboval by som pre sda2 dat autopripojenie, ked tak urobim tak mi tam chyba paru priecinkov ako ked cez remote media, a este kde ho mam dat??

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Reklama
Reklama
ETNyx0
Newbie
9. 3. 2009   #2
-
0
-

Zdravim,

automaticke pridavani disku se da udělat i takhle, pred nejakou dobou sem to delal kamosovi tak sem mu vytvoril navod aby me s tim neotravoval :-)

nejdřiv si do konzole hod tenhle prikaz:

fdisk -l

Disk /dev/sda: 160,0 GB, 160 041 885 696 bajtů

hlav: 255, sektorů na stopu: 63, cylindrů: 19 457
Jednotky = cylindry po 16065 * 512 = 8 225 280 bajtech
Identifikátor disku: 0x04f704f7

Zařízení Zavádět Začátek Konec Bloky Id Systém
/dev/sda1 * 1 16828 135170878+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 16829 19214 19165545 83 Linux
/dev/sda3 19215 19457 1951897+ 82 Linux swap/Solaris


tak chces mountovat ten /dev/sda1 (fuj wokna :-D )
takze si vytvoř slozku kam chces mountovat disk:
sudo mkdir /media/datadisk
(misto /media/datadisk si muzes dat libovolnej adresar (ale radci jen do /media/)

a nastav prava na 777
sudo chmod 777 -R /media/datadisk


pak v nejakym editoru otevri /etc/fstab/
sudo nano /etc/fstab

nakonec pridej radku
/dev/sda1 /media/datadisk ntfs-3g defaults
tady pozor na filesystem kdyz tam budes mit jinej tak ho nadrad
Linux filesystem: ext2, ext3, jfs, reiserfs, reiser4, xfs, swap.

Windows:
vfat = FAT 32, FAT 16
ntfs= NTFS

Pro NTFS rw použij ntfs-3g

tak a posledni prikaz do konzole kterym namountujes disky vsechny disky :-) pokud to nevyhodi hlasku kde je warring failed nebo tak
sudo mount -a


a od ted by se ten disk mel mountovat automaticky :-)

Tuším že to bylo na Ubuntu, kernel 2.6.27

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
Miro17010
Stálý člen
11. 3. 2009   #3
-
0
-

super, uz mi to ide, aspon zatial pred restartom, ak mi to po restarte nepojde tak napisem, a mam tam aj vsetky subory

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Pripojenie na stránku — založil ivanhoeblack

MySQL pripojenie — založil FanatiK

Databazove pripojenie — založil PaLaDiN

C# Pripojenie do databáze — založil Speeder

Pripojenie k serveru — založil Stevo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý