Metoda "Main" ako vstupny bod programu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Metoda "Main" ako vstupny bod programu – .NET – Fórum – Programujte.comMetoda "Main" ako vstupny bod programu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

vyhno0
Newbie
6. 3. 2009   #1
-
0
-

Ahojte
Mam dva samostatne subory InheritHelloWorld a HelloWorld: vid v prilohe su kody suborov
Chcem aby metoda "Main" bola vstupnym bodom programu v subore InheritHelloWorld. ako to mam nastavit??
a potom do prikazoveho riadku pri kompilovani zadam obidva subory zdrojoveho kodu nejak takto???

csc.exe InheritHelloWorld.cs HelloWorld.cs /Main:InheritHelloWorld.cs

pouzivam Visual C# 2008
diki za info

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.52.–
dannyk0
Věrný člen
7. 3. 2009   #2
-
0
-

Nelze. Program nemuze mit 2 vstupni body.Budes si to muset predelat na vice objektovejsi pristup.Inheritance budes mit jako vstupni aplikaci s Main, pak klasickemu Hello zrusis ten Main.A Mainu Inheritance prepises new Inhertance...() na new HelloWorld()

A melo by to teoreticky fungovat tak,jak to zamyslis,ale musis si s tim pohrat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
matajon0
Duch
8. 3. 2009   #3
-
0
-

dannyk: Nemáš pravdu, aplikace může obsahovat více vstupních bodů, jenom musíš při kompilaci explicitně určit, který se má použít. Ve Visual Studiu to je v Properties daného projektu (přikládám screen). Případně to jde určit při ruční kompilaci jako -

csc.exe *.cs /main:InheritHelloWorld

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.25.–
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business :)
vyhno0
Newbie
8. 3. 2009   #4
-
0
-

To matajon :
Tak nakoniec som to spravil tak ako povedal Matajon. Ako vstupny bod programu som urcil pomocou "new" metodu "Main" v subore InheritHelloWorld.cs. V properties toho projetku som nastavil Startup object / InheritHelloWorld.cs. Aj rucne sa mi to podarilo skompilovat pomocou prepinaca:

csc.exe *.cs /main:InheritHelloWorld

tak diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.52.–
vyhno0
Newbie
8. 3. 2009   #5
-
0
-

To vyhno :
Len chcem povedat, ze da sa to spravit aj tak ako myslel dannyk.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.52.–
dannyk0
Věrný člen
8. 3. 2009   #6
-
0
-

2 matajon: Ano, jako vseobecne muze mit kolik chce, ale jak pises, musi se presne specifikovat, ktery ma byt startovni.Ja to bral spise z pohledu pokusu spoustet 2 mainy naraz a reseni, ktere sem napsal je podle me i takove vice spravnejsi podle nejakych zakladnich objektovych zasad.
Preci jen je vyhodnejsi a lepsi mit jeden main a z neho si vytvaret tridy a formy podle potreby.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý