Zjištění itemů v listboxu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zjištění itemů v listboxu – .NET – Fórum – Programujte.comZjištění itemů v listboxu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
aTTix0
Návštěvník
7. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, mám takový problém, chci udělat podmínku ve které zjistím zda-li "nejake slovo" uz listbox obsahuje, nevim ale jak udelat tu podminku, tusim ze bude potreba While, ale dal uz ani tuk :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 3. 2009   #2
-
0
-

while nebude potřeba, potřeba bude foreach.

string s= "ahoj";

foreach (string prvek in listBox1.Items)
{
if (prvek.Contains(s))
{
MessageBox.Show("ListBox obsahuje slovo " + s );
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
aTTix0
Návštěvník
7. 3. 2009   #3
-
0
-

To Chrasty : Ano diky, to je to co hledam...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
aTTix0
Návštěvník
7. 3. 2009   #4
-
0
-

Tak mám další problém :-(... Tenhle kod by mel zjistit pokud uzivatel uz v listboxu(chatlist) je a pokud neni tak se prida...

    Private Sub chatload()

cmd1.Connection = LoginForm1.connecte
LoginForm1.connecte.Open()
cmd1.CommandText = "SELECT * FROM users WHERE (status = 'on')"
userson = cmd1.ExecuteReader()
While (userson.Read())
For Each thisobj As String In chatlist.Items
If thisobj <> userson.GetString(0) Then
chatlist.Items.Add(userson.GetString(0))
Else
MsgBox(userson.GetString(0))
End If
Next
End While
LoginForm1.connecte.Close()
End Sub


Bohuzel se nic nestane, kdyz ale pridam rucne do listboxu uzivatele (ktery obsahuje i databaze) tak vse funguje normalne, problem je ze kdyz tam neni tak se neprida...
Nevíte někdo proč ? Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
rybar730
Newbie
10. 3. 2009   #5
-
0
-

To aTTix: hele a jsi si jisty ze porovnavas prave se spravnym udajem z tabulky? misto SELECT * zkus pouzit primo nazev sloupce..
Jo jinak nez dva cykly v sobe muzes pouzit neco takoveho



While (userson.Read())
if(!ListBox1.Items.Contains(new ListItem(userson.GetString(0))))
Listbox1.Items.Add(userson.GetString(0))

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Podobná vlákna

JList + přidání itemu — založil hap

Smazání nejstaršího itemu — založil Matěj Andrle

Z Listboxu do StringGridu — založil Veru

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý