2d enginy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

2d enginy – C / C++ – Fórum – Programujte.com2d enginy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Sony0
Návštěvník
7. 3. 2009   #1
-
0
-

zdravim,

zrovna si tu tak čmrkám na papír strukturu enginu na kreslení 2d grafiky a nějak sem se zasekl,

řekněme že budu mít nějakou třídu toho enginu která bude mít klasické funkce pro loadování
spritů, mazání, atd. tak že grafické objekty maj jenom id spritu a samotný sprite je uložen v tom enginu,
takže se postará ten engin o kreslení.
akorát s tim kreslením nějak nevim jak předat tomu enginu i logiku daného objektu jmenovitě teda
hlavně ty souřadnice pro kreslení tak abych se o to už potom nemusel při psaní starat.. funkce v jednotlivých
obejktech mi přijde neúčinná, to bych se upsal nebo musel dělat ještě spešl třídu s nějakým manažerem.
a vedení celých objektů v enginu to bych to rovnou moh psát ve statickém kontextu.

nedělal jste to už někdo nebo nevíte o nějakých zdrojích k tomuto?

btw co se to tu vlastně dělo s webem tak před měsícem dvěma?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.177.83.–
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
7. 3. 2009   #2
-
0
-

Moc jsem to nepochopil. Ale nedělá se to nějak tak, že máš třídu pro herní objekt (pro jednoduchost třeba Tank), ten má id spritu a taky svoje souřadnice a třeba natočení. Pak máš seznam všech herních objektů ve hře a při kreslení prostě ten seznam procházíš a máš tam vždy id spritu a souřadnice, tak to podle toho nakreslíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Sony0
Návštěvník
7. 3. 2009   #3
-
0
-

jj to je přesně jak sem to myslel no...čili ten manažer na objekty vypadá jako jediné řešení...

tak dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.177.83.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 137 hostů

Podobná vlákna

3D Enginy — založil Tomáš Bosek

Porovnání 2Dpolí — založil Mutagen

Odkaz na objekt ve 2dGraphics — založil Jan Vesely

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý