Da sa to? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Da sa to? – PHP – Fórum – Programujte.comDa sa to? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
8. 3. 2009   #1
-
0
-

dobry den,
chcem sa opytat ci sa da toto:
mam v db nieco ako sportovy vysledok 1 : 2 a chcem aby mi do jedneho text. pola zobrazilo udaj pred dvojbodkou a do druheho to druhe cislo. da sa nieco take? DAKUJEM
viem ze vy to slo takto:

<input type="text" name="meno" value="<? echo $udaj1; ?>
ale neviem ako zistit ten $udaj

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.59.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
8. 3. 2009   #2
-
0
-

Dá se to.

$vysledek = "1:2";

$part = Explode(":", $vysledek);
echo $part[0];
echo $part[1];

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
8. 3. 2009   #3
-
0
-

To z_moravec : dakujem pekne :) funguje
len som zabudol na este jednu vec:
ked je $vysledok napr. takto: 1 : 2 pp tak to ako nacitam do troch poli?dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.59.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
8. 3. 2009   #4
-
0
-

Stejně. Akorát musíš druhý prvek pole zase rozstřelit pomocí

Explode(" ", $part[1]);

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 3. 2009   #5
-
0
-

explode nebo split .. jeden z nich umi i regularni vyrazy.. jde pak udelat rozdeleni podle "[: ]" melo by to sfouknout naraz rovnou do tri prvku pole

EDIT: je to split..
viz priklad z PHP manualu:

<?php

// Delimiters may be slash, dot, or hyphen
$date = "04/30/1973";
list($month, $day, $year) = split('[/.-]', $date);
echo "Month: $month; Day: $day; Year: $year\n";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
8. 3. 2009   #6
-
0
-

To KIIV : dakujem obom, zkombinoval som to a funguje to tak ako som si predstavoval.Mozte LOCK

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.59.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý