Upload fotografii – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Upload fotografii – PHP – Fórum – Programujte.comUpload fotografii – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
9. 3. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den. Mám udělaný formulář asi takto

<form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data">

<input type="file" name="fupload" name="jmeno_souboru" size="50">
</form>
a potřeboval bych udělat, aby uživatelé do toho formuláře mohli přidávat soubory jen ve formátu jpg. Nevíte jestli se dá v tom formuláři nastavit nějaký filtr, nebo se to musí ošetřit nějak phpečkem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.127.–
Reklama
Reklama
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
9. 3. 2009   #2
-
0
-

jednoznacne osetrit phpckem v html to neovplyvnys

<? if ($format=="gif" || $format=="png") { // co sa ma urobit ak je splenene } else { //co sa ma urobit ak nieje splnene }

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.52.–
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
9. 3. 2009   #3
-
0
-

To 7raul : no ale jak zjistim ten format? $format je jen promenna ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.127.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
9. 3. 2009   #4
-
0
-

$obrazek = $_FILES["soubor"];


if(!in_array($obrazek["type"], array("image/jpeg","image/pjpeg") ) ) {
echo "Povoleny jsou pouze obrázky formátu
JPEG,GIF a PNG !";
exit;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.233.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
9. 3. 2009   #5
-
0
-

To echo si přepiš sem to zapomněl upravit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.233.–
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
9. 3. 2009   #6
-
0
-

To Anonymní uživatel : Díky za radu moc jsi mi pomohl :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.127.–
DragonBehemont0
Super člen
10. 3. 2009   #7
-
0
-

To Petr : taky to můžeš řešit i pomocí GD knihovny, což už tu kdosi psal, ale v jiném topicu.



$obrazek = $_FILES["soubor"];

if($img=imagefromjpeg($obrazek['tmp_name']) {
echo "Je to jpg";
} elseif ($img=imagefrompng($obrazek['tmp_name']) {
echo "Je to png";
} elseif ($img=imagefromgif($obrazek['tmp_name']) {
echo "Je to gif";
} else {
echo "Nejedná se o obrázek!";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý