Prosim o pomocu s SLECT * FROM – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prosim o pomocu s SLECT * FROM – MySQL – Fórum – Programujte.comProsim o pomocu s SLECT * FROM – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
9. 3. 2009   #1
-
0
-

dobry den mam v tabulke taketo udaje:

a potrebujem ich vytiahnut pomocou <? mysql_query("SELECT * FROM zapasy WHERE ???); ? z db ale tak aby vytiahle len tie udaje podla datumu a casu ktore este neboli
(napr. zapas sa hra 15/3/2009 a dnes je 10/3/2009), viem to spravit len tak kede sa datumy rovnaju ze porovnamvam iba cas :( . Dakujem za pomoc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.52.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 3. 2009   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
9. 3. 2009   #3
-
0
-

dik, ale ako to pouzit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.52.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 3. 2009   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
9. 3. 2009   #5
-
0
-

ale ked ja vobec netusim ako to zkombinovat :( nejaky priklad by sa nedal ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.52.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 3. 2009   #6
-
0
-

no můžeš použít i funkci microsecond()

vlastně jde o to že si z těch 4 sloupců uděláš DATETIME a pak porovnáváš s tím NOW()

popřípadě microsecond(sloupce) > microsecond(NOW())

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
KIIV+42
God of flame
9. 3. 2009   #7
-
0
-

ukladat datumy jako text je dost tezce nepouzitelny... pak se tezko z toho neco vykuta.. obzvlaste takove srovnavani..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 3. 2009   #8
-
0
-

To KIIV : nj proto říkám, že si má udělat DATETIME a bude to o mnoho jednodušší

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
KIIV+42
God of flame
9. 3. 2009   #9
-
0
-

To crAzY^ : takhle by musel asi pouzit treba substring_index a srovnavat jednotlive casti..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 3. 2009   #10
-
0
-

jj... musel by ten retezec rozdelit... mnohem vyhodnejsi misto 4 sloupcu 1 typu DATETIME

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
9. 3. 2009   #11
-
0
-

tak ja teraz vazne neviem ako to urobit :D nenapisal by mi nietko jednoduchy script?bol by som velmi vdacny :)
P.S:to jedneho stlpca to uz dat nemozem,pretoze je uz cela aplikacia v obehu uz asi mesiac, tak to nechcem menit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.35.–
pSipi
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
11. 3. 2009   #12
-
0
-

Jo jo 5 minutova zmena pri dizajne sa rovna tyzdnovemu prerabaniu aplikacie.
Si si mal najprv nieco precitat od databazach a az potom nejaku vytvarat.

Crazy ti presne popisal co mas robit. Z toho stringoveho humusu co tam mas si poskladaj normalny datetime field . Urobis to cez Makedate a Maketime (namiesto maketime sa da pouzit aj Date_Add)

Ten field porovnavaj s Now() asi takto NewField > Now() a hotovo


Nahlásit jako SPAM
IP: 195.138.203.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Help Prosim :-) — založil schnappislav

Prosím help me — založil bery-p

Prosím o radu — založil Goumba

Prosím o radu — založil sparky29

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý