Obraceni pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obraceni pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comObraceni pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Selfer
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
9. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit, jak např. pole typu int o velikosti 100 vyplnit hodnotami 0-99 a potom ty hodnoty zobrazit obráceně tzn 99, 98, 97 atd. Předem dík za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.133.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
9. 3. 2009   #2
-
0
-

Zobrazit myslíš pomocí cout? K tomu ti stačí jednoduchý cyklus:

for(size_t i = 100; i != 0; i--)

{
cout << pole[i];
}


EDIT: Opraveno, díky za upozornění, přece jenom, člověk obvykle prochází pole od začátku do konce a tka se mu to trochu zautomtizuje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.96.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 3. 2009   #3
-
0
-

To yaqwsx :
jenom by tam mělo být spíš i--, ale to je jen detail

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Selfer
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
9. 3. 2009   #4
-
0
-

Prosím napiš mi sem celý kód. Mám dnes slabší den. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.133.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 3. 2009   #5
-
0
-

celý kód?? však je to celý kó toho obráceného výpisu pole



#include <iostream>

using namespace std;

int main(void){
int pole[100];

//nejake vyplneni pole

for(size_t i = 100; i != 0; i--)

{

cout << pole[i] << " ";

}

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Selfer
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
9. 3. 2009   #6
-
0
-

No...v podstatě mám tento problém:



int Prevod(ULONG dec, USHORT soustava)
{
int vysledek, temp;
if (dec == 0)
{
cout << "\nMusis to cist pozpatku! :-)\n";
Opak();
}
else
{
vysledek = dec % soustava;
cout << vysledek;
temp = dec / soustava;
return (Prevod(temp, soustava));
}
}

Je to funkce na převod čísla z desítkové soustavy na dvojkovou, čtyřkovou a osmičkovou. A ten výsledek potřebuju zobrazit pozpátku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.133.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 3. 2009   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 313 hostů

Podobná vlákna

Beginner in C - Obrácení Pole — založil peacheass

Obraceni retezce — založil Laker

Obrácení posloupnosti — založil to_jsem_ja

Obracení řetězce — založil Marty

Program na obraceni textu — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý