ListBox text vybrane polozky – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ListBox text vybrane polozky – C / C++ – Fórum – Programujte.comListBox text vybrane polozky – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
LJ10240
Stálý člen
11. 3. 2009   #1
-
0
-

Muj zdroj:

//////////////////////////////////////////////
LRESULT Vyber = SendDlgItemMessage(hwnd, IDListBox, LB_GETCURSEL, 0, 0);
LRESULT Len = SendDlgItemMessage(hwnd, IDListBox, LB_GETTEXTLEN, 0, 0);
LRESULT Item = SendDlgItemMessage(hwnd, IDListBox, LB_GETTEXT, Vyber, Len + 1);

MessageBox(hwnd,(LPCSTR) Item,"",MB_OK);
//////////////////////////////////////////////

Ocekavani: MessageBox() zobrazi text vzbrane polozky v ListBoxu

Kdyz to spustim, program spadne.
Vi nekdo, kde je chyba? Pokud ano pomozte mi prosim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.191.–
Reklama
Reklama
joe
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
11. 3. 2009   #2
-
0
-

Jestli se nepletu, tak zpráva LB_GETTEXT se posílá s indexem stringu a adresou kam se má uložit jeho obsah. A vrací délku stringu.
1. V SendDlgItemMessage místo bufferu předáváš délku - chyba.
2. V MessageBox opět místo stringu předáváš délku - chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
joe
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
11. 3. 2009   #3
-
0
-

A LB_GETTEXTLEN se taky posílá s indexem stringu (jehož délku chceš zjistit (Vyber)), ta 0 natvrdo je špatně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
joe
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
11. 3. 2009   #4
-
0
-

A do třetice - samozřejmě musíš ověřovat návratové hodnoty :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
joe
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
11. 3. 2009   #5
-
0
-

A předávání HWND do MessageBoxu určeném jen pro testování ti jen přidělává práci :smile16:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
LJ10240
Stálý člen
12. 3. 2009   #6
-
0
-

Moc diky za odpoved. Myslim, ze na to bych jen tak neprisel....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.87.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 99 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý