C# navázání na jiný formulář – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# navázání na jiný formulář – .NET – Fórum – Programujte.comC# navázání na jiný formulář – .NET – Fórum – Programujte.com

 

aTTix0
Návštěvník
12. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, zkouším udělat webbrowser s HTML editorem... Když dělám HTML editor tak chci "preview" ve formuláři s Webbrowserem. Nevíte prosím Vás někdo jak zavolat komponentu WebBrowser z jiného formuláře ?

Ve VB.net to jde Form1.WebBroswser.prikaz atd.atd. Ale zde už si nevím rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Quiark0
Věrný člen
12. 3. 2009   #2
-
0
-

No ve druhém formuláři musíš mít dostupnou instanci prvního formuláře (tzn. ten konkrétní jeden formulář). To uděláš třeba tak, že z prvního tomu druhému (třeba při vytvoření) předáš this.:



// vytvoreni druheho formulare
druhyFormular = new Form2();
druhyFormular.prvni = this;


Další věc je, že ten webbrowser musí být veřejný, to se udělá v designeru v seznamu vlastností. Nevím, jak se to jmenuje, ale bude tam access modifier nebo public nebo tak něco :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
aTTix0
Návštěvník
12. 3. 2009   #3
-
0
-

To Quiark : :-(, to nechapu... Do prvniho formulare odkud spustim druhy dam tenhle kod:



editor_e editorial = new editor_e();
editorial.Form1 = this;

editorial.Show();


Ale to je kravina... Nepochopil jsem co myslis tim .první (chápu jako formular prvníale nechapu jak to mam dosadit, pokud to dam bez editor_e pred editorial tak mi to haze chybu ze neexistuje jmeno editorial v tomto kontextu, coz docela chapu)

Mohl by jsi to upřesnit ? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
12. 3. 2009   #4
-
0
-

no v jednom formuláři musíš mít ukazatel na instanci toho druhého (popř. prvního) a ten předáš druhému ukazatelem this

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
aTTix0
Návštěvník
12. 3. 2009   #5
-
0
-

To crAzY^ : j tak teoreticky mi to nejak doslo, ale proste nevim prakticky, zkousim to zkousim a vubec nikam se nehybu :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
aTTix0
Návštěvník
12. 3. 2009   #6
-
0
-

To aTTix : Konečně jsem na to přisel... Díky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Napojení na jiný namespace — založil TomasUL

Odkazy - jiný styly — založil Jan Malý

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý