TAKÉ PROSÍM O POMOC, OTEVŘENÍ PDF VE VB6 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

TAKÉ PROSÍM O POMOC, OTEVŘENÍ PDF VE VB6 – Visual Basic – Fórum – Programujte.comTAKÉ PROSÍM O POMOC, OTEVŘENÍ PDF VE VB6 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
orbis0
Duch
30. 8. 2006   #1
-
0
-

Zdravím,
dělám takový prográmek, který má být určen na otevýrání PDF.
Vlastně jsem si udělal takový obsah pomocí Visual Basicu 6.
PDF jsem tam natahal pomocí objektu OLE, to znamená, že se mi vše nahrnulo
do spouštěcího EXE souboru, který má ve finále šílených 180MB.
Nemůžu přijít na to, aby jsem mohl otevírat PDF soubory z libovolného adresáře, aby tedy nebyly součástí EXE souboru. Kladu si jen takový požadavek, že nechci, abych do programu napsal, otevři soubor z C:\programn\jak?.pdf,
ale aby to fungovalo na principu HTML. kde je soubor HTML, v tom samým umístění se hledají další složky a podsložky. Chystám se to vypálit na CD, a kdybych napsal otevři PDF z D:\programn\jak?.pdf a někdo by měl CD-ROM označený jako E:/, rázem by to nenašlo PDF.
omlouvám se, že to popisuji tak strašlivě, ale chci mít jistotu, že někdo pochopí, co potřebuji. Podcenil jsem své programátorské síly a přišel jsem na to, že neumím základy. Tímto se omlouvám i za hloupý dotaz až odpovíš na něj je pro mě velice důležité.
Děkuji moc, za pomoc..
Mějte se..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jiří Chytil0
Věrný člen
30. 8. 2006   #2
-
0
-

v tom p?ipad? pokud m?? n?jak? ex??

a m?? ho ve slo?ce x a soubory t?eba ve slo?ce x/zdroje, m??e? pou??t funkce:

App.Path

kter? ti vr?t? pr?v? x tak?e adresa k soubosu potom bude nap?

adresa = app.path & "/zdroje/" & n?zev souboru

otev?i adresa.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
orbis0
Duch
30. 8. 2006   #3
-
0
-

OK. děkuji. možná mi to trochu otevřelo obzor, zkouším to z App.path,
ale pořád mi to nejde. Pokud budeš mít chvilku času, napsal by si mi
to trošku jako pro blbečka?) já nevím jestli jsem to pochopil správně.
mám nějaký button nebo image na který když kliknu, má se otevřít PDF
z té složky x/zdroje. dělá se to stále pomocí toho OLE? jde mi z toho hlava kolem.)
ale díky moc za ochotu, jsem rád, že jsou lidi, kteří tomu rozumí.)
díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
orbis0
Duch
30. 8. 2006   #4
-
0
-

Ne.. v??n? mi to nefunguje. Opravdu na tom s programov?n?m nejsem dob?e, a? program, kter? jsem vytvo?il je rozs?hl?:)
zkou?el jsem toto: Open App.Path & "slozkaxxx.pdf" For Append As #1
ale je to asi blbost.
Moc pros?m o je?t? jedno vysv?tlen?..
TLA??TKO>ZM??KU>PROGRAM OTEV?E PDF V READRU ZE SLO?KY, KTER? JE U EXE SOUBORU..
d?kuji mockr?t, p?eji p??jemn? ve?er

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jiří Chytil0
Věrný člen
31. 8. 2006   #5
-
0
-

J? to jsou na m? zvl??tn? vytvo?en? ot?zky.

Pomoc? funkce App.Path z?sk?? adresu na kter? se nach?z? spu?t?n? exe soubor. A ted z?le?? na tomkde m?? ony PDF ulo?en? a podle toho de za??d??.

c: - m?jprogram - soubor.exe
- slo?ka s PDF - pdf1.pdf
- pdf2.pdf
- pdf3.pdf
- ...
- ...
- pdfn.pdf
- program files
- atd...

pokud tedy pou?ijte? v tomtpo p??pad? adresa = AppPath bude ztoho ?e:

adresa = "c:/m?jprogram"

pokud ale budu cht?t pou??vat soubory pdf pak je nutn? se dostat do slo?ky ve kter? jsou:

adresa = adresa & "/slo?ka s PDF"

nyn? se v prom?n? adresa nach?z?: "c:/m?jprogram/slo?ka s PDF"

ted je t?eba s vybrat jeden ze soubor? m??em op?t ulo?it do prom?nn? adresa

adresa = adresa & "/pdf6.pdf"

prom?n? adresa je tedy:

"c:/m?jprogram/slo?ka s PDF/pdf6.pdf"

T?m m?me tedy celou adresu a probelmatiku adresy kousek po kousku vysv?tlenou. a co se t?k? otev?r?n?. St?m je tak? n?jak? v?t?? probl?m nebo je to v pohod? ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
orbis0
Duch
31. 8. 2006   #6
-
0
-

Děkuji moc:)
takže jsem to napsal takto:

Private Sub Command1_Click()
Adresa = AppPath
Adresa = Adresa & "/slo?ka s PDF"
Adresa = Adresa & "/pdf6.pdf"

takže tím mám správně nastavenou adresu?
To znamená, že s otevíráním mám asi problém:/.
Open AppPath mi nejde..
já se normálně stydím :?
opravdu děkuji za trpělivost..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
orbis0
Duch
31. 8. 2006   #7
-
0
-

Ještě jednou :D
napsal jsem tedy toto, předtím jsem neměl tečku u App.Path:

Private Sub Command1_Click()
Adresa = App.Path
Adresa = Adresa & "/složka s PDF"
Adresa = Adresa & "/pdf6.pdf"
Open Adresa For Random As #1
End Sub

zmáčknul jsem tedy button, a nic se nestalo. zmáčknu ho podruhé a napíše mi to,
že už program běží, přitom se žádné PDF nespustilo..(
omlouvám se, že tak otravuji..ale moc mi to pomůže, když to bude fungovat.
děkuji ještě jednou rádci.)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
orbis0
Duch
2. 9. 2006   #8
-
0
-

Tak aby jste tento příspěvek nečetli nadarmo, Vy co ho čtete, odpověď vypadá takto:

Private Declare Function ShellExecute _
Lib "shell32.dll" _
Alias "ShellExecuteA" (ByVal hwnd As Long, _
ByVal lpOperation As String, _
ByVal lpFile As String, _
ByVal lpParameters As String, _
ByVal lpDirectory As String, _
ByVal nShowCmd As Long) As Long
Const SW_SHOWNORMAL = 1

Private Sub Command1_Click()
adresa = App.Path
adresa = adresa & "/slo?ka s PDF"
ShellExecute Me.hwnd, "open", "pdf6.pdf", vbNullString, adresa, SW_SHOWNORMAL
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jiří Chytil0
Věrný člen
3. 9. 2006   #9
-
0
-

Zdravím a jsme rád že se to vyřešilo, měl jsem ted trochu více práce takže jsmese na net vůbec nedostal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Prosim pomoc — založil Honza

Pomoc prosim — založil Anonymní uživatel

Prosím o pomoc!! — založil Michal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý