Špatně se mi vypisuje hodnota proměné – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Špatně se mi vypisuje hodnota proměné – .NET – Fórum – Programujte.comŠpatně se mi vypisuje hodnota proměné – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
seno10
Newbie
15. 3. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,
začínám se učit C# a narazil jsem na takový problém. Mám kód, kde chci aby uživatel zadal proud, který rozsvítí žárovku. A poté co ji zadá se vypíše znovu, ale hodnota neodpovídá zadané hodnotě. Nevíte co s tím je? Předem se omlouvám jestli to tu již bylo, ale hledal jsem a nenašel.

Tady je kód:

using System;


namespace zarovka
{
class Program
{
public static void Main(string[] args)
{
int vykon;
Console.WriteLine ("Zadejte výkon, který bude udávat, zda žároka svítí nebo ne.");
vykon = Console.Read();
Console.Write (vykon);
Console.ReadKey(true);
}
}
}

Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.99.–
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
15. 3. 2009   #2
-
0
-

Console.Read načte jedno písmenko a vrátí jeho ASCII hodnotu. Asi budeš spíš potřebovat Console.ReadLine(), který vrací string a tento převést na číslo pomocí int.Parse(str).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
seno10
Newbie
15. 3. 2009   #3
-
0
-

děkuji. Už to funguje, jenom mi nejde proměná string převést na int. Moc jsem nepochopil, jak jsi napsal int.Parse(str.). Co to znamená?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.105.–
Andriel0
Stálý člen
15. 3. 2009   #4
-
0
-

To seno1 : Int32.Parse(nazev_promenne) by mělo fungovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Nevíš jak na to? Pomůžu... http://www.googleforidiots.com/ Jstlž jst schpn přčst tt, mžt njt dbr zmstnn jk prgrmtr.
seno10
Newbie
15. 3. 2009   #5
-
0
-

To Andriel : zkusil jsem to a stále se mi to vypisuje jako text

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.105.–
Andriel0
Stálý člen
15. 3. 2009   #6
-
0
-

using System;

using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace ConsoleApplication2
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
int vykon;
Console.WriteLine("Zadejte výkon, který bude udávat, zda žároka svítí nebo ne.");
vykon = Int32.Parse(Console.ReadLine());
Console.Write(vykon);
Console.ReadKey(true);
}
}
}


Sice nevím, co to má dělat, či jaký je účel, ale pokud jsem to pochopil dobře, funguje to podle tvých představ :-)


Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Nevíš jak na to? Pomůžu... http://www.googleforidiots.com/ Jstlž jst schpn přčst tt, mžt njt dbr zmstnn jk prgrmtr.
Quiark0
Věrný člen
15. 3. 2009   #7
-
0
-

Int32 je objekt reprezentující čísla. Tento objekt má statickou metodu (to znamená, že nepotřebuju konkrétní instanci objektu, je to jakási globální metoda) Parse, která vezme string (např. "123") a převede ho na číslo (123). Pokud to nejde (vstup bude třeba "abc"), vyhodí výjimku.

Můj skromný odhad je, že by to fungovalo i pro int.Parse()

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
seno10
Newbie
15. 3. 2009   #8
-
0
-

To Andriel : jé. Já jsem

vykon = Int32.Parse(Console.ReadLine());
předtím špatně chápal. Teď už to funguje jak má.

To Quiark : znovu jsem zkusil když už to chápu a funguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.72.–
Andriel0
Stálý člen
15. 3. 2009   #9
-
0
-

To Quiark : Ano, funguje, jen je potřeba zdůraznit, že Int32.Parse() má velké I a int.Parse() ne :-). Ale jsem zvyklý používat Int32, větší rozsah čísel jsem ještě nepotřeboval. Teoreticky by mělo fungovat Convert.ToInt32(), pokud se nepletu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Nevíš jak na to? Pomůžu... http://www.googleforidiots.com/ Jstlž jst schpn přčst tt, mžt njt dbr zmstnn jk prgrmtr.
15. 3. 2009   #10
-
0
-

On mezi int.Parse() a Int32.Parse() není vůbec žádný rozdíl - stejně tak v případě string a String, float a Single nebo long a Int64.

BTW: V případě jako je tento, by bylo nejlepší použít metodu int.TryParse() a zamezit tak případným výjimkám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů

Podobná vlákna

PCRE - vypisuje chybu — založil vollf82

Proměné — založil roman.jaros

Proměné v objektu — založil Kall_Ell

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý