dobry den,
mam takuto otazku:
da sa z takeho kodu:
$array = array("polozka1", "polozka2", "polozka1");
odstranit duplikacie....teda aby tam polozka1 bola iba raz.DAKUJEM
To 7raul : a víš, co by ti ještě pomohlo? Používat taky někdy ten manuál... a budeš se možna divit, ale dá se v něm i vyhledávat ;-)
To Santas : To on neumí... ono je lehčí to hodit na fórum a čekat, kdo se ozve :-)
To survik1 : Já neříkám, že vždycky všechno najdu hnedka, taky mám někdy problém se správným definováním hledané věci, ale když se podíváš na 7raul, tak mi to přijde, že se ani pomalu nesnaží hledat, možná se pletu, ale přijde mi to tak. Ano, taky jsem měl pár podobných témat, že jsem třeba celý den řešil to, že jsem přehlídl apostrofy a přišel na to až CommanderZ, čímž ze mě udělal naprostého tupce :-))
idealni je zezacatku proste procitat manualy, prohlizet si jednotlivy funkce a poznamenat si ty, ktery by se mohly hodit...
ja sem zezacatku proste takhle vsechno prolejzal.. no a ted to obcas delam taky, ale spis s integracema...
timhle stylem clovek postupne dostane do krve nejcastejsi vyrazy, ktery ma pak hledat, aby se dobral ke spravnemu vysledku
To KIIV : Tak to já většinou používám originální manuály, pokud jsou dobře napsaný, tak v nich člověk najde vše. A když selže manuál, tak jdu teprve na google.
Necháme přejmenovat topic na: "Jak správně hledat", ne? :-)
To DragonBehemont : tak i to by se dalo... rady pro zacatecniky:
1) najit oficialni manual
2) prolejzat funkce a vymejslet na co by se daly vyuzit
3) rekurze
:D
To KIIV : 4) Zkoušet, zkoušet, zkoušet :-)))
Já jsem například "skutečný význam" středníku v podmínkách pro cyklus for pochopil ve chvíli, kdy jsem zacyklil server :-D
To DragonBehemont : tak ja sem vcera udelal zajimavou chybku...
while ( ($num = shift(@pole)) && $cnt++ < 100 ) {
push @dalsipole, $num;
}
hadej jakou to ma zaludnost
To KIIV : no, nevím, jestli je to dobře, ale nemá tam být nahodou array_shift? A jinak, jestli jsem to dobře pochopil, tak to vezme první prvek pole @pole a hodí do num, současně přičte k $cnt jedničku a porovná, zda je menší než 100.
To KIIV : Ještě navíc, to ani není php... takže tím padá, že by byl špatně název funkce shift... tak to fakt nevím, kde je chyba. Protože, když jsem si to přepsal, tak mi to funguje.
To DragonBehemont :
je to perl :)
ono to vypadalo tak ze sem delil velky pole po stovkach...
problem je v tom... ze kdyz vyberu jeden prvek ze zacatku a je to cnt == 100
tak vlastne ten prvek zahodim a ztratim :D
To KIIV : já si říkal, že to není php. Jo, to jsem si všiml, že to ten prvek smaže... ale nenapadlo mě, že by ti tohle mohlo vadit :-D A předpokládám, že o pár řádků níže s tím polem ještě pracuješ, viď?
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku