Zjištění písmena na konkrétním místě v proměné. – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zjištění písmena na konkrétním místě v proměné. – .NET – Fórum – Programujte.comZjištění písmena na konkrétním místě v proměné. – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
seno10
Newbie
16. 3. 2009   #1
-
0
-

Prředem se omlouvám, že zase otravuji, ale nikde jsem toto nemohl najít. Mám program, ve kterém uživatel napíše slovo, které se uloží do proměné. A teď bych potřeboval pomoct, jak udělat aby mi to vypsalo jedno písmeno z proměné. Ale to néní všechno. Také to písmeno musí být na konkrétním místě. Přesněji bych potřeboval poslední a předposlední písmeno zjistit. Stačilo by jenom podle které funkce mám toto vyřečit, ale pokud budete chtít můžete napsat jenom stručný příklad.
Předem děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.91.–
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
16. 3. 2009   #2
-
0
-



string x = "abc";
char pismeno = x[0];
// toto by melo vratit prvni pismeno. Posledni mas za domaci ukol,
// stejne jako lepsi procviceni hledani v MSDN...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
seno10
Newbie
16. 3. 2009   #3
-
0
-

Velmi děkuji a to co píšeš se pojusim splnit ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.91.–
dannyk0
Věrný člen
16. 3. 2009   #4
-
0
-

Pak se jeste muze hodit strlen funkce ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Quiark0
Věrný člen
16. 3. 2009   #5
-
0
-

Jo, ale nejdřív by si ji musel do toho C# napsat ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
16. 3. 2009   #6
-
0
-

string x = "text";

int dlzka = x.Length

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.73.–
seno10
Newbie
16. 3. 2009   #7
-
0
-

To mnn : Děkuji ti, ale už jsem na to taky sám přišel na radu od Quiark.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.104.–
dannyk0
Věrný člen
16. 3. 2009   #8
-
0
-

2 Quiark: Sakra, ja si spletl jazyk :D:D:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý