Jak moc jsou použitelné serverové Windowsy na běžnou desktopovou práci? Mám jeden notebook, na kterém je Linux, ale mám možnost mít zdarma WS2003 zdarma. A prostředí winů je mi mnohem bližší než Linux...
Fórum › OS - Windows
Windows Server 2003 Standart Edition - běžné použití?
Řekl bych, že to záleží na službách, které máš zrovna zapnuté. Mělo by to být zhruba stejné jako třeba u XP. Určitě bych nabídku bral všemi deseti, protože W Server představují oproti běžným systémům přidanou hodnotu (lépe fungují jako server :) - to se může hodit i třeba při vývoji) a když jej máš možnost získat zdarma (DreamSpark?) - není co řešit, za zkoušku nic nedáš.
Jo, v DreamSparku a MSDNAA je myslím i WS2008. Brácha si chtěl vyzkoušet DirectX 10, ale nemá Visty a já si zjistil, že DX 10 ve WS 2008 je, takže by to asi šlo, ale nezkoušeli jsme to.
Co se týče nároků, tak můj vzdělaný odhad je, že maximálně některé parametry jádra budou vyladěny pro serverový systém, takže třeba bude alokovat větší buffery a bude se méně soustředit na odezvu pro interaktivního uživatele. Ale to bude asi v nepozorovatelném rozsahu. A když povypínáš nepotřebné služby, asi bys neměl být o moc dál od klasického OS.
EDIT: Vzdělaný odhad = nedělám do toho, v praxi jsem to nezkoušel, ale odseděl jsem si ve škole dva kurzy o OS :)
Díky za rady. Je rozhodnuto. Linux jde pryč...
To Ace McIntosh : DreamSpark bohužel ne. Ta moje licence, no je to trochu komplikovanější...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Migracia Active Directory z Windows Server 2008 na Windows Sever 2012 — založil pietro62
Windows server v Linux server — založil Franceq
Websockets server na Windows — založil Tomáš Holub
Windows Server Update Services — založil bit