Windows Server 2003 Standart Edition - běžné použití? – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Windows Server 2003 Standart Edition - běžné použití? – OS - Windows – Fórum – Programujte.comWindows Server 2003 Standart Edition - běžné použití? – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

yaqwsx+9
Posthunter
17. 3. 2009   #1
-
0
-

Jak moc jsou použitelné serverové Windowsy na běžnou desktopovou práci? Mám jeden notebook, na kterém je Linux, ale mám možnost mít zdarma WS2003 zdarma. A prostředí winů je mi mnohem bližší než Linux...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.94.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Andriel0
Stálý člen
17. 3. 2009   #2
-
0
-

Řekl bych, že jsou použitelné naprosto normálně... Známý takhle server provozuje a nestěžuje si.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Nevíš jak na to? Pomůžu... http://www.googleforidiots.com/ Jstlž jst schpn přčst tt, mžt njt dbr zmstnn jk prgrmtr.
yaqwsx+9
Posthunter
17. 3. 2009   #3
-
0
-

A nemají větší HW nároky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.100.–
Ace McIntosh0
Super člen
17. 3. 2009   #4
-
0
-

Řekl bych, že to záleží na službách, které máš zrovna zapnuté. Mělo by to být zhruba stejné jako třeba u XP. Určitě bych nabídku bral všemi deseti, protože W Server představují oproti běžným systémům přidanou hodnotu (lépe fungují jako server :) - to se může hodit i třeba při vývoji) a když jej máš možnost získat zdarma (DreamSpark?) - není co řešit, za zkoušku nic nedáš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
Quiark0
Věrný člen
17. 3. 2009   #5
-
0
-

Jo, v DreamSparku a MSDNAA je myslím i WS2008. Brácha si chtěl vyzkoušet DirectX 10, ale nemá Visty a já si zjistil, že DX 10 ve WS 2008 je, takže by to asi šlo, ale nezkoušeli jsme to.

Co se týče nároků, tak můj vzdělaný odhad je, že maximálně některé parametry jádra budou vyladěny pro serverový systém, takže třeba bude alokovat větší buffery a bude se méně soustředit na odezvu pro interaktivního uživatele. Ale to bude asi v nepozorovatelném rozsahu. A když povypínáš nepotřebné služby, asi bys neměl být o moc dál od klasického OS.

EDIT: Vzdělaný odhad = nedělám do toho, v praxi jsem to nezkoušel, ale odseděl jsem si ve škole dva kurzy o OS :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
yaqwsx+9
Posthunter
18. 3. 2009   #6
-
0
-

Díky za rady. Je rozhodnuto. Linux jde pryč...
To Ace McIntosh : DreamSpark bohužel ne. Ta moje licence, no je to trochu komplikovanější...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.66.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý