Prohození prvků listview – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prohození prvků listview – .NET – Fórum – Programujte.comProhození prvků listview – .NET – Fórum – Programujte.com

 

durmitor
~ Redaktor
0
Věrný člen
17. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, prosím nemáte někdo vykoumanou nějakou inteligentní metodu prohazování ListviewItem v listview? Dělám to doteď dost vydlácky...

        // - prohodí datový obsah dvou bloků

private void ProhodBloky(int index1, int index2)
{
//nejprve vytvoří kopie obou bloků
ListViewItem blok1 = listView1.Items[index1];
ListViewItem blok2 = listView1.Items[index2];
blok1 = (ListViewItem)blok1.Clone();
blok2 = (ListViewItem)blok2.Clone();
// potom překopíruje jejich data
for (int i = 1; i < 6; i++)
listView1.Items[index1].SubItems[i].Text = blok2.SubItems[i].Text;
for (int i = 1; i < 6; i++)
listView1.Items[index2].SubItems[i].Text = blok1.SubItems[i].Text;
// nakonec prohodí obrázky
listView1.Items[index1].ImageIndex = blok2.ImageIndex;
listView1.Items[index2].ImageIndex = blok1.ImageIndex;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.208.–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 3. 2009   #2
-
0
-

Řeší se to tak jak píšeš, bohužel nic lehčího asi není. Aspoň co je mi známo :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
dannyk0
Věrný člen
18. 3. 2009   #3
-
0
-

Tak nejak, musi se jet pres klony.V tomhle je to fakticky nedoresene.Akorat si nejsem jisty, jestli je potreba kopirovat zvlast podprvky, ty by mely jit zaroven s klonovanim.Ale jistotu fakt nemam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
18. 3. 2009   #4
-
0
-

Ano, řeší se to obdobně. Pokud chceš, aby to vypadalo elegantněji, tak to můžeš schovat za nějakou rozšiřující metodu (C# 3.0).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.162.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
durmitor
~ Redaktor
0
Věrný člen
19. 3. 2009   #5
-
0
-

Je to krám :) Myslel sem, že sem jen lama...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.154.–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý