Sql vysledok do premennej – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Sql vysledok do premennej – Delphi – Fórum – Programujte.comSql vysledok do premennej – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
deadripple
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
19. 3. 2009   #1
-
0
-

caute,

mam jeden problemik a neviem si dat rady. potrebujem vyselektovat max hodnotu zo stlpca a potom ju ulozit do prememnnej v delphi.
kod je asi takyto :



ith ADOQuery1 do
begin
close;
sql.clear;
sql.add('select max(id_task) from tasks into :naj');
open;
naj:=fieldbyname('naj').asinteger;
/abel5.caption:=inttostr(naj);


ale pri tomto mi to pise ze stlpec id_task nemoze najst.
vedeli by ste mi s tym pomoct ??

diki moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.115.–
Reklama
Reklama
LiDr0
Duch
23. 3. 2009   #2
-
0
-

Dobrý den,
jsem jen samouk v Delphi. Naučil jsem se řešit podobný problém následovňě

  ADOQuery1.Active:=False;

ADOQuery1.SQL.Text:='select max(id_task) as maximum from tasks;';
ADOQuery1.Active:=TRue;
try
Label1.Caption:=IntToStr(ADOQuery1.FieldValues['maximum']);
except

end;

ADOQuery1.FieldValues['maximum'] vrací hodnotu ve formátu variant. Pokud si nejste jist, zdali jsou datové typy schodné, nebo zdali dotaz nevrátí prázdnou hodnotu, tak je možné datový typ zjistit pomocí fce

VarType ( const VariantVariable : Variant ) : Integer;


Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.251.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Nezobrazí výsledok — založil Thomash

Vysledok -1.#IND??? — založil Eversmann

Funkcia vypisať vysledok — založil Zelenac14

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý