Vypocet pi – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypocet pi – Java – Fórum – Programujte.comVypocet pi – Java – Fórum – Programujte.com

 

Nemo_0010
Newbie
19. 3. 2009   #1
-
0
-

Cau mam takovy mensi problem:

class Pi{

static double vypocet(){
double pi = 0;
double presnost = 0.1,podm;
double i = 1,znamenko = 1.0;
while(i<10000000){
podm = (4.0/i);
pi= pi + (znamenko*podm);
i = i +2;
znamenko *= -1.0;
}
return pi;
}
public static void main(String[] args){
System.out.println(Pi.vypocet());
}
}

tohle mi funguje naprosto v pořádku. Výpočet proběhne v zlomku sekundy.
Ale tohle:
class Pi{

static double vypocet(){
double pi = 0;
double presnost = 0.1,podm;
double i = 1,znamenko = 1.0;
while((4/i)>presnost){
podm = (4.0/i);
pi= pi + (znamenko*podm);
i = i +2;
znamenko *= -1.0;
}
return pi;
}
public static void main(String[] args){
System.out.println(Pi.vypocet());
}
}
Tato verze odpovídá zadání úkolu. Výpočet této verze však trvá zhruba 40s. Nemáte někdo tušení čím by to mohlo být?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
Buchtič0
Duch
20. 3. 2009   #2
-
0
-

To Nemo_001 : No ta druhá verze mě to spočítá okmažitě, ale trochu špatnej výsledek: "3.09162380666784" . Když zaměním přesnost za 0.0001 tak to funguje OK.
Zrovna sem se taky chystal na stejnej úkol z prográmka. Nechodíš náhodou na FEI na UPCE? ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.179.–
Nemo_0010
Newbie
20. 3. 2009   #3
-
0
-

No to snad neni mozny me uz to taky maka. :-) Ten samej kod. Hlavně že jsem se s tim včera mořil 3 hodiny. Asi nejaci šotci... :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
Buchtič0
Duch
20. 3. 2009   #4
-
0
-

V javě nejde formátovat výstup? ("Na rozdíl od jazyka C++ není možno hodnoty na výstupu nijak formátovat, tj. např. stanovit počet desetinných míst") Např. bych chtěl určitej počet desetinných míst.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.179.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
20. 3. 2009   #5
-
0
-

pokiaľ by si trošku po guuglil odporúčam VZOREC BBP pre výpočet pi

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.247.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Výpočet na GK — založil Midnight

Vypocet v C# — založil vyhno

Vypočet faktorialu — založil robbie

Výpočet odporu — založil -.-

Výpočet neznámej — založil Miloš

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý