Input v Js – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Input v Js – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comInput v Js – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

milanmichal0
Stálý člen
21. 3. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den, potřeboval bych poradit ze skriptem. Skript by měl vytvořit textové pole (v html je to input) a měl by mýt jako výstup proměnnou. Potřeboval bych to v čistém JS bez html. A pak bych se chtěl ještě zeptat jak by vypadal takový skript pro odeslání hodnoty proměnné do databáze třeba MySQL. Řekněme že databázy nastavenou mám a za heslo dosaďte heslo a za jméno jméno za tabulku tabulku a tak... ;-) . Pokud to ovšem v Js jde... to doufám :-) jinak díky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Santas0
Věrný člen
21. 3. 2009   #2
-
0
-

a my ti to mame cele naprogramovat? :)
trochu snahy

na pracu s DB bez reloadu stranky, to bude chciet AJAX v spolupraci s nejakym jazykom (PHP, ASP.NET, ...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
http://psandtner.sk/blog
darthdeus0
Stálý člen
21. 3. 2009   #3
-
0
-

Můžeš JS nechat vytvořit formulář a pak zachytit jeho odeslání a ajaxem to hodit nějakému skriptu na serveru, co to uloží do DB ... samotný JS ti to do DB nevloží.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.7.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
milanmichal0
Stálý člen
21. 3. 2009   #4
-
0
-

Aha, a já myslel že Js z Db komunikovat umí. To samé jsem řešil ve flashi, musel jsem odesílad proměnnou do php a php se už pak postaralo o odeslání proměnné do databáze a spátky to bylo stejné přez php. Ale zdálo se mi to dost komplikované a pomalé. Proto jsem se rozhodl udělat web v html a Js ale jak jsem se dozvěděl že Js komunikovat přímo z Db neumí tak asi zůstanu u toho falshe. Ale děkuji...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
21. 3. 2009   #5
-
0
-

To milanmichal : Když si uvědomíš, jak JS funguje, tzn. že celý skript se spouští až na klientovi, tak je jasné, že připojení k db by bylo hodně nebezpečné. Mimojiné bys musel poslat prohlížeči login a heslo k db.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
darthdeus0
Stálý člen
22. 3. 2009   #6
-
0
-

To milanmichal : Další web založený na flashi? No to bude teda krása :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.7.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Input a input type — založil

Input — založil jankohraskosss

Input — založil zelenac1

Input — založil homelin

Problés input — založil tomáš polz

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý