C# Serializace zděděného objektu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# Serializace zděděného objektu – .NET – Fórum – Programujte.comC# Serializace zděděného objektu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

aaa
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
21. 3. 2009   #1
-
0
-

Nevím si rady, jak napsat třídu "GrafickyPrvek", aby na mi fungoval následující kód:

...
XmlSerializer srb = new XmlSerializer(typeof(GrafickyPrvek));
srb.Serialize(tr, gtb);
...

Překladač se mi nedostane přes řádek "XmlSerializer srb = ...." :-(
Začátek definice třídy "GrafickyPrvek" vypadá takto:

public partial class GrafickyPrvek : UserControl, IRozhrani
{
public GrafickyPrvek()
{
InitializeComponent();
}

...
}


Problém je v tom, že chci serializovat grafický prvek, který jsem navrhl ve Visual Studiu v Designeru.. Co mám, prosím vás, kam připsat, aby to šlo??? Děkuji za radu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.115.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
21. 3. 2009   #2
-
0
-

Chybí ti atribut [Serializable] nad definicí třídy:

[Serializable]

public partial class GrafickyPrvek...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
aaa
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
21. 3. 2009   #3
-
0
-

To Chrasty : To jsem už zkoušel... nepomohlo :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.115.–
aaa
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
21. 3. 2009   #4
-
0
-

Doplnění popisu - při ladění mi to vyhodí následující okno:

An unhandled exception of type 'System.InvalidOperationException' occurred in System.Xml.dll

Additional information: There was an error reflecting type 'NazevMehoRozhrani.GrafickyPrvek'.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.115.–
rudolf_franek0
Stálý člen
28. 3. 2009   #5
-
0
-

Chrasty napsal:
Chybí ti atribut [Serializable] nad definicí třídy:

[Serializable]
public partial class GrafickyPrvek...
To ma bohuzel vliv pouze v pripade binarni (BinaryFormatter), nebo SOAP (SoapFormatter) serializace.


Pokud by to okolnosti dovolily, tak navrhuji odseparovat to, co se "ma" seserializovat do samostatne tridy a serializovat jeji instanci. GrafickyPrvek bude na ni mit referenci, klidne mozna pres vlastnost/property. GrafickyPrvek by se mohl pak inicializovat tim, ze provedu deserializaci te odseparovane tridy a prislusnou instanci predam controle GrafickyPrvek. Pripadne ta reference muze byt privatni a inicializaci mohu provadet uvnitr nejake metody controly GrafickyPrvek.

Muze se to mozna zdat, jako namahava cesta, ale pokud chces Xml serializaci a ne jinou, pak mi to prijde v tuto chvili jako nejjednodussi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Serializace v C++ — založil Deril

Serializace — založil Sony

Serializace XML — založil Jerryss

Automatická serializace a výkon — založil Honza Jebavý

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý