Vyhledávání v DataGridView – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vyhledávání v DataGridView – .NET – Fórum – Programujte.comVyhledávání v DataGridView – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pebble0
Návštěvník
23. 3. 2009   #1
-
0
-

Další problémek : mám DataGridView a tabulkou a Textbox, potřebuju, pokud napíšu do Textboxu písmeno, aby se mi v tabulce přesunul kurzor na první řádek začínající tímto písmenem (vyhledávání v reálném čase). Nevíte někdo jak na to?
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.77.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
23. 3. 2009   #2
-
0
-

K tomu slouzi property FirstDisplayedScrollingRowIndex kde nastavis index, na ktery radek se to ma presunout. Ovsem musis si zjistit na jaky index.To uz bude trochu problem a zalezi, jak to mas udelane. Muzes napriklad pomoci Cell[radek][sloupec] prochazet postupne vsechny radky urcity sloupec a kontrolovat, jestli zacina dana bunka na zadane pismeno v textboxu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Pebble0
Návštěvník
24. 3. 2009   #3
-
0
-

To dannyk : To je pomalý (mám v tabulce něco kolem 65000 záznamů), snažim se nakopat to do Listu, kterej vyhledává pomocí algoritmů, ale základní představu sem získal, díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.77.–
dannyk0
Věrný člen
24. 3. 2009   #4
-
0
-

Vzdyt sem rikal,ze to uz zalezi na tobe, jak to mas udelane.V tvem pripade by bylo treba dobre zkusit nejake specialni techniky vyhledavani, kde by sis predpripravil data.Napriklad zkustit si udelat indexovou tabulku, ktera bude obsahovat odkaz na treba prvni zaznam s danym pismenkem.

Ale jak rikam, zalezi, jakto mas udelane.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

Podobná vlákna

DataGridView — založil Turbo1

Datagridview — založil vlak

Edit DataGridView — založil Mrakoplas

Refresh datagridview — založil Petr

Tisk datagridview — založil dargorar

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý