Vývojový diagram pro algoritmus – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vývojový diagram pro algoritmus – Delphi – Fórum – Programujte.comVývojový diagram pro algoritmus – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

cl_dlls
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím potřeboval bych vyovový diagram pro tento příklad



popřípadě stačí zaslat kod nějak už to snad z toho dostanu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.31.8.–
Honzc0
Stálý člen
24. 3. 2009   #2
-
0
-

Zde je program (konzolová aplikace):
Pro výpočet tvého příkladu stačí zadat: od čísla 100
do čísla 999
Nejsou ošetřeny špatné vstupy (písmena,desetinná a záporná čísla)

program ArmCisla;

{$APPTYPE CONSOLE}
uses SysUtils,Math;

var odc,doc,i,j,delka,zbytek,cislo : Integer;
sou,moc: Extended;

begin
Writeln(' Armstrongova cisla.');
Writeln(' -------------------');
Write(' Zadej od jakeho cisla: ');
Readln(odc);
Write(' Zadej do jakeho cisla: ');
Readln(doc);
Writeln;
Writeln(' Armstrongova od ',odc,' do ',doc,' jsou:');
Writeln;
for i := odc to doc do
begin
delka := Length(IntToStr(i));
cislo := i;
sou := 0;
for j := 1 to delka do
begin
zbytek := cislo mod 10;
cislo := cislo div 10;
moc := Power(zbytek,delka);
sou := sou+moc;
end;
if sou=i then
Writeln(' ',i);
end;
Readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.57.–
Hanka
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
15. 3. 2010   #3
-
0
-

Dobrý den,
potřebovala bych tento příklad
Najdi všechna trojciferná Armstrongova čísla...
vůbečc si s tím nevím rady :-(
pomůže někdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.175.–
Honzc0
Stálý člen
16. 3. 2010   #4
-
0
-

To Hanka.
Víš ty vůbec co jsou to Armstrongova čísla?
Já myslím, že ne. Protože, kdybys věděla, tak bys hned viděla, že ten příklad nad tvým příspěvkem je
přesně to co se po tobě žádá.
Pokud to chceš zadávat natvrdo (3-místná čísla0, tak to ošetříš jednoduše
Vynecháš řádky:
Write(' Zadej od jakeho cisla: ');
Readln(odc);
Write(' Zadej do jakeho cisla: ');
Readln(doc);
Writeln;
a upravíš řádky
Writeln(' Armstrongova od ',odc,' do ',doc,' jsou:'); na
Writeln(' Třímístná Armstrongova čísla jsou:');
a for i := odc to doc do na
for i :=100 to 999 do
a v sekci var můžeš vynechat proměnné odc a doc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.57.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Vývojový diagram — založil ondrašek

Vývojový diagram — založil Beči

Vývojový diagram — založil Kotysek

Vývojový diagram — založil tomis2

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý