Jak do vlastnosti vložit metodu v designeru? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak do vlastnosti vložit metodu v designeru? – .NET – Fórum – Programujte.comJak do vlastnosti vložit metodu v designeru? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

king
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
23. 3. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,
jsem začátečník v C#.

Dělám formulář v designeru a potřeboval bych nastavit vlastnost Text tohoto formuláře ne přímo vypsáním nějakého textu do položky ve vlastnostech, ale pomocí metody.
Napsal jsem si metodu, která vrací string (text najde v lng.txt souboru). Jmenuje se LangSet.GetTextNumber. Metoda mi funguje, to mám ověřeno. Ale pokud ji vložím do vlastnosti Text toho formuláře, tak se mi po spuštění v záhlaví okna neobjeví to co metoda vrací, ale její jméno. Zkrátka designer moje zadání bere jako string a ne jako volání metody.

Mohu samozřejmě napsat:

mainWindow.Text = LangSet.GetTextNumber("001:");

a tak mi to i funguje, ale já bych to raději zadával přímo v designeru.

Jde to?
díky. king

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.3.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 3. 2009   #2
-
0
-

Pokud jsem dobře pochopil co chceš, tak to nepůjde :-).

Musíš to přiřazovat podle tvého příkladu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Quiark0
Věrný člen
23. 3. 2009   #3
-
0
-

Ne, to fakt nejde. Ještě pořád neprogramujeme klikáním na barevná tlačítka, ale psaním kódu. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
king
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
23. 3. 2009   #4
-
0
-

aha, tak to jsem trochu přecenil VisualStudio... Myslel jsem, že to půjde třeba nějak takto:

#callmethod: LangSet.GetTextNumber("001:");

no, budou muset na VS ještě trochu zapracovat... ;)
díky za odpovědi!

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.207.–
Andriel0
Stálý člen
23. 3. 2009   #5
-
0
-

Quiark napsal:Ještě pořád neprogramujeme klikáním na barevná tlačítka, ale psaním kódu. :)



Už jsi viděl Microsoft Robotic Developer a jejich nový programovací Visual jazyk? Budeš překvapen :smile5:

(tedy nový pro mě, objevil jsem to před pár dny, kdy se mi to objevilo na dreamsparku)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Nevíš jak na to? Pomůžu... http://www.googleforidiots.com/ Jstlž jst schpn přčst tt, mžt njt dbr zmstnn jk prgrmtr.
Quiark0
Věrný člen
23. 3. 2009   #6
-
0
-

Takových jazyků je několik, ale nic nemá na psaný kód :)

Jinak idea psát kód do těch políček v designeru je podle mě docela nesmyslná...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý