Seznamy – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Seznamy – Python – Fórum – Programujte.comSeznamy – Python – Fórum – Programujte.com

 

slechtic0
Duch
31. 8. 2006   #1
-
0
-

Ahoj, s Pythonem začínám a chtěl bych se zeptat, jak vypíšu obsah seznamu jako to je na konci lekce 8 a s telefonním seznamem. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
31. 8. 2006   #2
-
0
-

Příklad přímo z 8. lekce:



#vytvoreni seznamu
ovoce=['jablka', 'hrusky', 'tresne']
#cyklus for prochazi seznam od zacatku do konce
for jednoOvoce in ovoce:
#aktualni polozka prochazeneho seznamu je nazvana jednoOvoce
print "Moje oblibene ovoce je", jednoOvoce
#index(poradi o nuly) aktualni polozky
print "V seznamu je na", ovoce.index(jednoOvoce),"miste.","n"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
slechtic0
Duch
31. 8. 2006   #3
-
0
-

Ale kdy? m?m n?co takov?ho :



seznam=[]

while 1:
jmeno=raw_input("Zadej jmeno: ")
seznam.append(jmeno)
if jmeno=="0":
break

seznam.sort()

for vypis in seznam:
print vypis


Tak je v?echno v po??dku ,krom? toho , ?e mi se mi tam ulo?? i 0 to mus?m je?t? po?e?it.

Ale kdy? pou?iju:


seznam=[]

while 1:
jmeno=raw_input("Zadej jmeno: ")
cislo=raw_input("Zadej cislo: ")
seznam.append([jmeno,cislo])
if jmeno=="0":
break

seznam.sort()

for vypis in seznam:
print vypis


tak to vyp??e:
['karel',777584623]
['martin',777451235]
['pavel',777854123]

a ty hranat? z?vorky atd m? tam ?tvou a nevím jak se jich zbavit :((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
1. 9. 2006   #4
-
0
-



seznam=[]

while 1:
jmeno = raw_input("Zadej jmeno: ")
if jmeno == "0":
break
cislo = raw_input("Zadej cislo: ")
seznam.append([jmeno,cislo])

seznam.sort()

for jmeno, cislo in seznam:
print "Jmeno:", jmeno, "Cislo:". cislo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Ty seznamy... — založil tom9k

Problém se seznamy — založil Ahoj3

Seznamy v seznamech — založil Al

Seznamy v databázi — založil VelkyBubak

Problém se seznamy — založil watterma

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý