Regularni vyraz – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Regularni vyraz – PHP – Fórum – Programujte.comRegularni vyraz – PHP – Fórum – Programujte.com

 

BigBear0
Stálý člen
24. 3. 2009   #1
-
0
-

Ahojte, potreboval bych rychle pomoct... nejak se s tim uz stvu prilis dlouho a pritom kdybych to umel, je to tak na minutu prace...

mam text v tomto tvaru:



cislo;jakykoliv text;cislo
cislo;jakykoliv text;cislo
cislo;jakykoliv text;cislo
cislo;jakykoliv text;cislo

a potreboval bych tento text nahradit timto:


nejaky novy text - cislo, 'jakykoliv text', cislo
nejaky novy text - cislo, 'jakykoliv text', cislo
nejaky novy text - cislo, 'jakykoliv text', cislo
nejaky novy text - cislo, 'jakykoliv text', cislo


pocitam, ze na to nejlepsi bude ereg_replace a zkousel jsem to provest sam, jenze ocividne poradne nerozumim tomu, jak to funguje... nastuduju to, ale ted nemam cas a tohle bych potreboval vyresit. Mockrat dekuju :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 3. 2009   #2
-
0
-

No, pokud bude formát pořád stejné, tak to půjde i bez regulárních výrazů.

$parts = Explode(";", $str);

$final = 'nejaky novy text - ' . $parts[0];
$final .= ", '" . $parts[1] . "', " . $parts[2];

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
BigBear0
Stálý člen
24. 3. 2009   #3
-
0
-

Nj, dik... pomohlo mi to... tak jednoduchy to nebylo, protoze jak jsem uvedl, je potreba to udelat se spoustou radku, navic kazdy radek byl zakoncen pouze \r\n a ne strednikem, takze jsem to musel dat do cyklu a prepsat ty stredniky, ale to jsou male veci... mno jo, jde videt, ze uz bylo pozde :-(... reseni:



$str = ereg_replace("\r\n|[\r\n]", ";", $str);
$arr = Explode(";", $str);

$loop = count($arr) / 3;
$i = 0;

$html = '';
while ($loop > 0) {
$startingIndex = $i * 3;
$html .= "nejaky novy text - " . $arr[$startingIndex] . ", '" . $arr[$startingIndex + 1] . "', " . $arr[$startingIndex + 2] . "";

$i++;
$loop--;
}

echo $html;

doufejme, ze jsem to opsal dobre :-D... moc dekuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Regulární výraz — založil Pilot

Regularni vyraz — založil don_Dominique

Regulární výraz — založil Fanda36

Regulární výraz — založil Anonymní uživatel

Regulární výraz. — založil Paja2

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý