Vypis - zadanie... C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vypis - zadanie... C – C / C++ – Fórum – Programujte.comVypis - zadanie... C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Neo015
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím !
nezvyknem si nechavat riešiť svoje problémy za seba, ale neviem sa pohnúť. Prvý semester mám programovanie, okrem tej trochy paskalu na strednej, co velmi neratam, tak pls berte s rezervou.

Moje zadanie znie. Mame mnozinu M prvkov ktora obsahuje cele cisla. V pripade, ze sa tam jedno z cisel vyskytuje minimalne 5x ma sa vypisat... Nie je to tazke, len neviem prist na nejaku fintu...

Vyprodukoval som nieco, ale pride mi to cele tazkopadne a nepruzne.... A este aj nie fungujuce, pretoze ro vypise to cislo nie raz, ale tolkokrat, kolkokrat sa nachadza v tej mnozine. Diky za pomoc. M

#include <stdio.h>

#include<math.h>


main(){
int m,i,pom,j,poc;
printf("zadaj pocet cisel : ");
scanf("%d",&m);
int cislo[m],b[m];
for(i=0; i<m; i++){
printf("zadaj %d. cislo :", i+1);
scanf("%d", &cislo[i]);
}

for(i=0; i<m; i++){
poc = 0;
pom=cislo[i];
for(j=0; j<m; j++){
if(cislo[j]==pom){
poc++;
}
}
if(poc > 4){
b[i] = cislo[i];
}
else b[i] = 0 ;

}
for(i=0; i<m; i++){
printf(" %d ,", b[i]);
}


}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.17.–
Reklama
Reklama
Wizard0
Stálý člen
24. 3. 2009   #2
-
0
-

To Neo015 : No tak predtym ako budes cislo ukladat do vystupneho pola otestuj, ci tam uz nieje. A dalsia vec aky mas kompilator? Celkom zaujimavo si alokoval tie polia. Spravne by sa to malo robit dynamicky pouzitim malloc, calloc viz. odkaz: http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdlib/calloc.html.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
Neo015
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 3. 2009   #3
-
0
-

To Wizard : :) Diky.... Tú alokáciu som robil tak logicky, ako prislo. Inak sme to nebrali zatial aaa kompilujem v ani neviem com, ale v terminali unixu, takze mam iba zakladne C...a ta dynamicka alokacia sa mi zda, ze je pre c++ , ale este si to pozriem lepsie..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.17.–
Neo015
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 3. 2009   #4
-
0
-

To Neo015 : a prave to je ten moj problem... neviem prist nato, ako to otestovat, ci tam uz nie je... nic ma nenapada....

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.17.–
Wizard0
Stálý člen
24. 3. 2009   #5
-
0
-

To Neo015 : Pridania do pola 'b' by si mal osetrit nejako takto:



bool jeToTam = false;
for(int k =0; k != i; k++) {
if(b[k] == cislo[i]) {
jeToTam = true;
}
}
if(!jeToTam) {
b[i] = cislo[i];
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
Wizard0
Stálý člen
24. 3. 2009   #6
-
0
-

A este k tej alokacii - malloc, calloc, realloc, free su funkcie na dynamicku alokacii v 'C' (su definovane v "stdlib.h"). Akurat som sem hodil link z dokumentaciou pre 'C++' ale tam su uz na tuto pracicku ine finty :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
Neo015
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 3. 2009   #7
-
0
-

To Wizard : Diky : )

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.17.–
paloS_10
Návštěvník
24. 3. 2009   #8
-
0
-

mh. no ja som zatial na srtednej a algoritmy no nie su mojou naj stranou ale co keby si to pole s čislami najprv zoradil a potom nasledne iba hladal o kolko "miest" dalej sa nachadza ine čislo ak sa nachadza o viac ako 4abo5 miest tak bum vypišeme ho... na zoradenie je nejaka funkcia a hladať by sa dalo myslim nejakym jednoduchym for. v nom jedna premena že prvy vyskyt čisla a otestujem či je tu stale to čislo čo o "miesto" dopredu ak ak je tak zistim kolke miesto s tymto čislom to už je jednoduche odčitanie.. myslim, že su to dve if. v kaťdej for .. čiže naročnosť? mh.. počet čissel*par operacii (if,-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.152.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 84 hostů

Podobná vlákna

Zadanie v c — založil matej123

Zadanie do školy — založil Lubo

MATURITNÉ ZADANIE!!! — založil Bublinka142

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý