Spracovanie DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spracovanie DB – PHP – Fórum – Programujte.comSpracovanie DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
25. 3. 2009   #1
-
0
-

mam strukturu databazy z ktora nacitava data z textfile, potrebujem poradit chcem napisat nieco take aby ked sa v DB objavi prazdny riadok tak aby php vedelo ze nasledujuci riadok po nom bude vracat hodnotu alfa a ostatne zatim budu vracat hodnotu beta a toto sa bude opakovat az kym nenarazi v DB na dalsi prazdny riadok kde sa cyklus zopakuje
dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.64.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
25. 3. 2009   #2
-
0
-

Vytvoř si proměnnou, kde budeš ukládat stav (např. true při prázdném řádku a false při neprázdném řádku) a při výpisu kontroluj obsah této proměnné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
25. 3. 2009   #3
-
0
-

$data = fgets($r);

if ($znak=='NULL') {
echo "nove stanovisko"; }


skusal som ale toto nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.64.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
25. 3. 2009   #4
-
0
-

$data = fgets($r);

if ($data=='NULL') {
echo "nove stanovisko"; }


samozrejeme takto

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.64.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
27. 3. 2009   #5
-
0
-

prazdny radek testu pomoci funkce empty(). Navic, null nesmi byt v apostrofech.
if ($data == null) nebo if (empty($data))
Dale bych jeste zaradil funkci trim, ktera radek orizne o bile znaky.
if (empty(trim($data))

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
di3Z3L
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
5. 4. 2009   #6
-
0
-

$this->setValue(empty($this->getRow()) ? $alpha : $beta);

Avšak ke konkrétnímu příkladu by se dalo napsat více :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.239.253.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Spracovanie suboru — založil rAdo

Skvelé spracovanie hry — založil 1.maros2805

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý