Zmena parametra funkcie AJAXom – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zmena parametra funkcie AJAXom – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZmena parametra funkcie AJAXom – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

marioff0
Expert
25. 3. 2009   #1
-
0
-

Ahojte,

mam taky mensi problemik..

mam:

<div id="nazovdivu" onmouseout="nazovfunkcie('parameter1');">

<span onmouseover="vykonajajax('blabla');">test</span>
</div>


islo by spravit aby sa po spracovani funkcie vykonajajax(...) zmenil parameter vo funkcii nazovfunkcie?? napr. za parameter2 ?? Aby proste sa zmenil parameter aj bez reloadu stranky??

diki za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Quiark0
Věrný člen
25. 3. 2009   #2
-
0
-

Boha jeho...



var aktualni_param = "prvni_verze";

pak nekde dole:

<div id="nazovdivu" onmouseout="nazovfunkcie(aktualni_param);">
<span onmouseover="vykonajajax('blabla');">test</span>
</div>

function vykonajajax() {
aktualni_param = "nova hodnota";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
marioff0
Expert
25. 3. 2009   #3
-
0
-

ako si myslel to boha jeho?? :smile19:

ale zabudol som ozrejmit ze parameter nie je premenna, ten tam doda php a js je v externom subore... a v kode nechcem mat ziadne jscripty. Novu hodnotu dodava dalsi subor zavolany AJAXom..

vyriesil som to tak ze som to vnoril do dalsieho divu a po vykonani ajaxu som tam vlozil novy obsah cez innerhtml..

ale diki za "temperamentnu" odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Quiark0
Věrný člen
25. 3. 2009   #4
-
0
-

No protože to je docela základní věc, umět nahradit stringovou konstantu v parametru proměnnou a její hodnotu podle potřeby měnit. A tudíž celý dotaz je takový hloupý....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
marioff0
Expert
25. 3. 2009   #5
-
0
-

jj keby bol parameter premenna... ale ja som ju nemohol nahradit premennou... musi tam byt string... pital som sa ci sa da zmenit parameter ktory je uvedeny ako STRING (preto tie apostrofy).. hadam sa uz chapeme..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Quiark0
Věrný člen
25. 3. 2009   #6
-
0
-

Ale ono ti to PHP může vypsat i tohle:



var x = 'hodnota z PHP'; // no tohle by mohlo byt i jinde, aby to byla globalni promenna
<div id="nazovdivu" onmouseout="nazovfunkcie(x);">
<span onmouseover="vykonajajax('blabla');">test</span>
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
marioff0
Expert
25. 3. 2009   #7
-
0
-

...a v kode nechcem mat ziadne jscripty...

Ale JS chcem mat len v externom subore.. v kode stranky nie...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Quiark0
Věrný člen
25. 3. 2009   #8
-
0
-

Jo, ale z mýho pohledu je lepší mít tam tu proměnnou navíc než nějak pokoutně modifikovat kód v onclick handleru...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
marioff0
Expert
25. 3. 2009   #9
-
0
-

mas pravdu, to ti neberem.. ale je to jedina moznost ako mas cisty kod..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý