Problém s diakritikou kopírovaného textu v C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s diakritikou kopírovaného textu v C# – .NET – Fórum – Programujte.comProblém s diakritikou kopírovaného textu v C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
juiCZe0
Návštěvník
25. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,

Mám v C# DataGridView, v něm unicode (nvarchar) záznamy. Když například označím jeden řádek, zkopíruju ho (ctrl+c) a vložím do notepadu, je vše v pořádku. Ale když ho vložím do excelu (nebo se ho snažím do excelu exportovat) tak se ze znaků s diakritikou stanou japonské znaky. Netušíte proč ? Dělá to i word, formuláře ve windows to berou správně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.103.–
Reklama
Reklama
JardaJirava0
Stálý člen
26. 3. 2009   #2
-
0
-

Ahoj,
To juiCZe :
pokud víš, že data budeš potřebovat vkládat z Gridu do Excelu, je třeba přepsat metodu GetClipboardContent() pro DataGridView a to následujícím způsobem.

public override DataObject GetClipboardContent() {

DataObject dataObject = base.GetClipboardContent();

// HTML Format, Csv, Unicode Text, Text
DataObject newData = new DataObject();
newData.SetData("Text", dataObject.GetData("Text"));
newData.SetData("UnicodeText", dataObject.GetData("UnicodeText"));
return newData;
}


Pěkný den

Jarda Jirava

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.35.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
juiCZe0
Návštěvník
26. 3. 2009   #3
-
0
-

Díky za odpověď, jako laik jsem ale trochu ztracen v kódu, musím udělat novou třídu odvozenou od DataGridView, do ní dát tvůj kód na override metody a celou DataGridView pak vytvořit jako instanci mé nové třídy ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.103.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 84 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý