Jak přepsat řádek v textovém souboru? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak přepsat řádek v textovém souboru? – .NET – Fórum – Programujte.comJak přepsat řádek v textovém souboru? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

bear.king0
Newbie
26. 3. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,
začínám v C#,

Potřeboval bych si napsat metodu, která mi přepíše konkrétní řádek v textovém souboru jiným řádkem. Ten řádek vyhledám pomocí prvních 4 znaků, které jsou u každého řádku jiné.

Jsem celkem obeznámen s třídami TextReader a TextWriter, ale stejně nevím jak toho docílit.
Například u TextWriteru mi chybí možnost nastavení zápisu na konkrétní řádek.

BK

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.3.–
dannyk0
Věrný člen
26. 3. 2009   #2
-
0
-

Ono to takhle uplne nejde mam dojem.Pokud se nepletu, tak se to musi nacist cele do pameti v ni to prepsat a zapsat zpet a puvodni obsah prepsat.Popripade nacit jen cast souboru, kde je ten radek, ten upravit a vepsat na stejnou pozici.Tu je ovsem problem s tim, ze pokud je novy text vetsi jak stary, tak mam za to, ze se ten soubor nenafoukne, ale ze se prepise treba kousek dalsiho radku.

Jak rikam, nacist cele do pameti, upravit, zapsat zpet a nahradit puvodni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
bear.king0
Newbie
26. 3. 2009   #3
-
0
-

Díky za odpověď.

Ještě: jak mohu do stringu zadat konec řádku?
BK

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.207.–
dannyk0
Věrný člen
26. 3. 2009   #4
-
0
-

Podle standartu by melo stacit pridat \r\n retezec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
JardaJirava0
Stálý člen
27. 3. 2009   #5
-
0
-

Ahoj,

dannyk napsal:
Podle standartu by melo stacit pridat
retezec.



spíše bych volil proměnnou
Enviroment.NewLine

která bude vracet správnou souslednost znaků.

Pěkný dne

Jarda Jirava

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.35.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
dannyk0
Věrný člen
27. 3. 2009   #6
-
0
-

Mate pravdu, je to asi fakt lepsi.Nekdy se dava pouze \n a timhle by se to melo osetrit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
bear.king0
Newbie
27. 3. 2009   #7
-
0
-

tak jsem to dopsal,

algoritmus je takovýto:
1, načtu celý obsah souboru do stringu (TextReader.ReadToEnd)
2, string prohledám (String.Contains(), String.IndexOf())
3, vymažu (stringRemove())
4, vložím (string.Insert())
5, TextWriterem přepíšu komplet celý soubor zpátky
thats all :-)
díky za radu s Enviroment.NewLine, to mi pomohlo i za všechny rady.
BK

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý