Získání cesty k souboru z Listview – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Získání cesty k souboru z Listview – .NET – Fórum – Programujte.comZískání cesty k souboru z Listview – .NET – Fórum – Programujte.com

 

JiriVavru0
Návštěvník
26. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím mám jeden dotaz,
V Treeview zobrazuji seznam adresářů a po jeho rozkliknutí zobrazím v Listview obsah adresáře, tzn. soubory.
Potřeboval bych ale vybranou položku předat jako parametr pro metody kopirovani, mazani etc..

Setkal jsem se ale s problémem, že nevím jak toho docílit
Napadlo mne použít

string sourceFilename = treeView1.SelectedNode.FullPath;

Ale to se bohužel neosvědčilo a navíc by to asi kolidivalo při použití @ jako určení absolutní cesty.

Díky za jakoukolliv radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
JardaJirava0
Stálý člen
26. 3. 2009   #2
-
0
-

Ahoj,
To JiriVavru :
doporučuji vložit si plnou cestu do vlastnosti Tag každého TreeNode. Pro získání cesty pak již stačí jen přetypovat vrácenou hodnotu na string.

Pěkný den

Jarda Jirava

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.35.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
JiriVavru0
Návštěvník
26. 3. 2009   #3
-
0
-

Diky za odpoved, bohuzel mi ale nejak nedochazi, jak na to..
V udalosti treeView1_AfterSelect volám metodu s názvem Zmen_list(treeView1.SelectedNode.FullPath);
Které předávám cestu pomoci SelectNode..

Samotná metoda Zmen_list vypadá takto:



private void Zmen_list(string cesta)
{
TreeNode tn = new TreeNode(cesta);
listView1.Items.Clear();
foreach (string dir in Directory.GetFiles(cesta))
{
listView1.Items.Add(Path.GetFileName(dir), (int)Ico.SOUBOR);

}

}


Tak mne napada, jestli by nebylo mozne vyuzit TreeNode tn = new TreeNode(cesta); a to přetypovat na string?
Bylo to takto myšleno?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.13.–
JardaJirava0
Stálý člen
27. 3. 2009   #4
-
0
-

Ahoj,
To JiriVavru :
bylo to zamýšleno takto:

Zmen_list((string)treeView1.SelectedNode.Tag);


samozřejmě je nutné zajistit naplnění vlastnosti Tag při vytváření tree, ale to už by neměl být problém.

Pěkný den

Jarda Jirava

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.35.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý