DatagridView a textbox – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

DatagridView a textbox – .NET – Fórum – Programujte.comDatagridView a textbox – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pebble0
Návštěvník
27. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, jenom se chci zeptat : mám datagridview s tabulkou, při přechodu na jinej řádek v tabulce se v textboxech okolo, mění hodnoty podle řádku, obsluhuju to přes RowEnter, jenom se chci zeptat, jestli na to neexistuje vhodnější Event (některý ty textboxy jsou napojený na hodnoty přes datasource, ale mám jich pár, kde se hodnota vypočítává podle jinejch hodnot z řádku tabulky, o ty mi jde, předpokládám, že neexistuje něco, jako je databinding, kde by se dal zadat nějakej výpočet).
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.208.–
Reklama
Reklama
JardaJirava0
Stálý člen
27. 3. 2009   #2
-
0
-

Ahoj,

neuvádíš, jak přesně je to napojené. Ale budu uvažovat o tom, že by jsi měl binding na tridu. V případě, že tato třída podporuje rozhraní IPropertyChanged, tak můžeš reagovat na vzniklé události a provádět dopočet téměř okamžitě po zapsání hodnoty do vlastnosti. Dopočtená hodnota se poté zobrazí v nabindovaném sloupci na vlastnost - tato vlastnost musí taktéž generovat zmíněnou událost.

Pěkný den

Jarda Jirava

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.35.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Pebble0
Návštěvník
27. 3. 2009   #3
-
0
-

To JardaJirava : No, datagridview je napojená na sqlserver databázovou tabulku přes dataset, to samý některý textboxy, ale teď sem našel, že existuje i sloupec, kam se dá zadat vypočítávaná hodnota přes expression, tak to asi udělám tak, že si to do tý tabulky přidám a ten textbox navážu na ten sloupec. Jinak s eventem RowEnter jsem moc neuspěl, protože jsem musel ošetřit první načtení, když byl ještě row nullovej, takže sem to přehodil do eventu RowPostPaint, tam to funguje v pohodě už při otevření Formu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.208.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 71 hostů

Podobná vlákna

TextBox — založil curro70

TextBox :) — založil RePRO

TextBox — založil alois

TextBox — založil hejnallukas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý