Zdravím, jenom se chci zeptat : mám datagridview s tabulkou, při přechodu na jinej řádek v tabulce se v textboxech okolo, mění hodnoty podle řádku, obsluhuju to přes RowEnter, jenom se chci zeptat, jestli na to neexistuje vhodnější Event (některý ty textboxy jsou napojený na hodnoty přes datasource, ale mám jich pár, kde se hodnota vypočítává podle jinejch hodnot z řádku tabulky, o ty mi jde, předpokládám, že neexistuje něco, jako je databinding, kde by se dal zadat nějakej výpočet).
Díky
Fórum › .NET
DatagridView a textbox
Ahoj,
neuvádíš, jak přesně je to napojené. Ale budu uvažovat o tom, že by jsi měl binding na tridu. V případě, že tato třída podporuje rozhraní IPropertyChanged, tak můžeš reagovat na vzniklé události a provádět dopočet téměř okamžitě po zapsání hodnoty do vlastnosti. Dopočtená hodnota se poté zobrazí v nabindovaném sloupci na vlastnost - tato vlastnost musí taktéž generovat zmíněnou událost.
Pěkný den
Jarda Jirava
To JardaJirava : No, datagridview je napojená na sqlserver databázovou tabulku přes dataset, to samý některý textboxy, ale teď sem našel, že existuje i sloupec, kam se dá zadat vypočítávaná hodnota přes expression, tak to asi udělám tak, že si to do tý tabulky přidám a ten textbox navážu na ten sloupec. Jinak s eventem RowEnter jsem moc neuspěl, protože jsem musel ošetřit první načtení, když byl ještě row nullovej, takže sem to přehodil do eventu RowPostPaint, tam to funguje v pohodě už při otevření Formu.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Rich Textbox v Access 2003 - Ako preniesť obsah Rich Textbox-u do ta… — založil Ardonaiel
TextBox :) — založil RePRO
TextBox — založil curro70
Moderátoři diskuze