Nahlad obrázkov – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nahlad obrázkov – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comNahlad obrázkov – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

2. 9. 2006   #1
-
0
-

s JS začínam a neviem prečo mi tento kod nefunguje malo by to vytvoriť novů stránku ktorá vkladá obrázok a po posunutí by sa mal obrázok zmeniť.

<!--

//počet obrázkov
PicCount=6;

//funkcia generovania str?nky
function generate(Num)
{
//otvorenie dokumentu
document.open();
//kompletné vygenerovanie zdrojaku
//hlavi?ka
document.writeln("<HTML>");
document.writeln("<HEAD>");
//Názov stránky
document.writeln("<TITLE> Náhľad obr"+Num+"</TITLE>");
//Vloženie odkazu na tento sůbor so skriptom
document.writeln("<script language='JavaScript' src='prehlad.js'></script>");
document.writeln("</HEAD>");
//TELO
document.writeln("<BODY>");
document.writeln('<p align="center">');

//odkaz na predchádzajuci snimok

//nahranie pˇovodného obrázku
var obr1_off="index_subory/ikony/smerka_L.gif";
var obr1_on="index_subory/ikony/smerka_L_on.gif";
var obr2_off="index_subory/ikony/smerka_R.gif";
var obr2_off="index_subory/ikony/smerka_R_on.gif";
if (Num>1)
{
document.writeln('<a href="javascript:generate('+(Num-1)+');" onMouseover="back.src='+obr1_on+'" onMouseout="back.src='+obr1_off+'"><img src="'+obr1_off+'" name="back" style="border:none"></a>';
}
else
{
document.writeln('<img src="'+obr1_off+'" name="back" style="border:none">');
}
//čislo aktual snimku
document.writeln('['+Num+']');

//odkaz na nasledujíci snimok
if (Num<PicCount)
{
document.writeln('<a href="javascript:generate('+(Num-1)+');" onMouseover="forv.src='+obr2_on+'" onMouseout="forv.src='+obr2_off+'"><img src="'+obr2_off+'" name="forv" style="border:none"></a>';
}
else
{
document.writeln('<img src="'+obr2_off+'" name="forv" style="border:none">');
}

document.writeln('<br>');

//samotný obrázok
document.writeln('<img src="'+Num+'.jpg"><br>');
document.writeln('</p>');

//koniec stránky
document.writeln('</BODY>');
document.writeln('</HTML>');

//uzavrenie documentu
document.close();
}

//-->

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
2. 9. 2006   #2
-
0
-

Netuším jak mě ten skript má fungovat, přesto jsem opravil několik chyb co mi bily do očí:



<script type="text/javascript">
<!--
//počet obrázkov
PicCount=6;

//funkcia generovania stránky
function generate(Num)
{
//otvorenie dokumentu
document.open();
//kompletné vygenerovanie zdrojaku
//hlavička
document.writeln("<HTML>");
document.writeln("<HEAD>");
//N?zov str?nky
document.writeln("<TITLE> N?h?ad obr"+Num.toString()+"</TITLE>");
//Vloženie odkazu na tento sůbor so skriptom
document.writeln("<script language='JavaScript' src='prehlad.js'></script>");
document.writeln("</HEAD>");
//TELO
document.writeln("<BODY>");
document.writeln('<p align="center">');

//odkaz na predchádzajuci snimok

//nahranie povodného obrázku
var obr1_off="index_subory/ikony/smerka_L.gif";
var obr1_on="index_subory/ikony/smerka_L_on.gif";
var obr2_off="index_subory/ikony/smerka_R.gif";
var obr2_off="index_subory/ikony/smerka_R_on.gif";
if (Num>1)
{
var temp = Num-1;
document.writeln('<a href="javascript:generate('+temp.toString()+');" onMouseover="back.src='+obr1_on+'" onMouseout="back.src='+obr1_off+'"><img src="'+obr1_off+'" name="back" style="border:none"></a>');
}
else
{
document.writeln('<img src="'+obr1_off+'" name="back" style="border:none">');
}
//čislo aktual snimku
document.writeln('['+Num.toString()+']');

//odkaz na nasledujíci snimok
if (Num<PicCount)
{
var temp = Num-1;
document.writeln('<a href="javascript:generate('+temp.toString()+');" onMouseover="forv.src='+obr2_on+'" onMouseout="forv.src='+obr2_off+'"><img src="'+obr2_off+'" name="forv" style="border:none"></a>');
}
else
{
document.writeln('<img src="'+obr2_off+'" name="forv" style="border:none">');
}

document.writeln('<br>');

//samotný obrázok
document.writeln('<img src="'+Num.toString()+'.jpg"><br>');
document.writeln('</p>');

//koniec str?nky
document.writeln('</BODY>');
document.writeln('</HTML>');

//uzavrenie documentu
document.close();
}
//-->
</script>

Sice to asi problém neřeší, ale zajěmalo by mě jakým způsobem se má funkce generate(Num): použít a co je v prehlad.js.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Nahlad obrazku — založil new_pope

Raspberry pi kamera nahlad — založil Codemaster

Posúvanie obrázkov — založil Peter

Prezeranie Obrazkov... — založil mORb

Prepinanie obrazkov — založil wrany

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý