Kontrola existencie e-mailu v databaze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kontrola existencie e-mailu v databaze – PHP – Fórum – Programujte.comKontrola existencie e-mailu v databaze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

marioff0
Expert
29. 3. 2009   #1
-
0
-

ahojte, idem zase trosku pootravovat..

v databaze mam registrovanych uzivatelov s ich mailami.. registracia by nemala prebehnut pokial sa zada email ktory uz je v db. Lenze ked uzivatel zada Meno@email.sk a v db je meno@email.sk tak to v pohode zobere. Rozmyslal som aj nad tym ze by som urobil dalsi stlpec kde by sa zapisovali maily znasilnene cez strtolower a kontrolovat to tak.. Nejak som nezistil ci je velkost pismen dolezita (zeby som rovno adresy ukladal s malimi pismenami bez ohladu nato ako ich uzivatel zapisal, ale predpokladam ze je to blbost). Viete mi poradit nieco menej "prasiacke"? Dal by sa vyuzit mysql prikaz LIKE ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
29. 3. 2009   #2
-
0
-

zkus nastavit sloupci porovnani case insensitive.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
marioff0
Expert
29. 3. 2009   #3
-
0
-

praveze nechcem pouzivat nijake nastavenia na stlpcoch (teda unique a jemu podobne..).. najlepsie by to bolo v php-ecku..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 3. 2009   #4
-
0
-

To marioff : ano proc se snazit dostat pres D1 autem kdyz muzu jit pesky,...

databaze je obvykle pomerne slusne pripravena na ruzne porovnavani a podobne..
zatim co php je interpret ...

krom toho na velikosti pismen u emailu nezalezi.. tim padem neni problem si je ukladat rovnou malejma...
pak pokud si dobre pamatuju pouzijes li utf8_general_ci tak srovnava pomoci like aniz by zalezelo na velikosti (mozna i diakritice)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
29. 3. 2009   #5
-
0
-

To KIIV : dokelu uz mi to vravi vela ludi (ze robim zlozito aj ked sa da jednoducho), musim sa nejako polepsit.. diki za rady , odskusam a dam vediet..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
dexter40
Newbie
29. 3. 2009   #6
-
0
-

mal som podobny problem .. skus to spravit cez funkciu napr. takto

function emailTaken($email){
if(!get_magic_quotes_gpc()){
$email = addslashes($email);
}
$q = "SELECT email FROM ".TBL_USERS." WHERE email = '$email'";
$result = mysql_query($q, $this->connection);
return (mysql_numrows($result) > 0);
}

potom zavolas funkciu a a opytas sa ci zadany mail sa zhoduje s mailom v databaze

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.60.–
marioff0
Expert
29. 3. 2009   #7
-
0
-

lenze tvoj kod nezisti rozdiel medzi Meno@server.sk a meno@server.sk ....

edit: teda zle som sa vyjadril... budu to pre neho 2 rozdielne stringy..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Tocimanko0
Grafoman
29. 3. 2009   #8
-
0
-

Neviem presne o čo ti ide, ale skús vstupný email prehnať f-ciou strtolower a pri porovnávaní si záznam v db tiež zmeň na malé písmená... Emailové adresy nie sú case sensitive pokiaľ viem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
marioff0
Expert
29. 3. 2009   #9
-
0
-

To Tocimanko : ide mi o to aby mi v db naslo zhodu bez ohladu na velkost pismen... teda Meno@server.sk == meno@server.sk. Teda aby si nemohol clovek zaregistrovat ucet z rovnakym emailom..

jj akurat som to dotestoval email je case insensitive... ja som si myslel opak.. takze urobim to tak ze ho budem ukladat cez strtolower..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Tocimanko0
Grafoman
29. 3. 2009   #10
-
0
-

:) Hej, je to najjednoduchšie riešenie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
marioff0
Expert
29. 3. 2009   #11
-
0
-

jj... takze diki vam vsetkym... mozete LOCKnut..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
29. 3. 2009   #12
-
0
-

Pokud je e-mail case sensitive a ty budeš všechny adresy ukládat po strtolower, nebude pak problém, když se budou registrovat dva uživatelé, dejme tomu abc@seznam.cz a ABC@seznam.cz? :) Jako chápu že shoda emailu asi není tak častá, ale není to moc košér, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
marioff0
Expert
29. 3. 2009   #13
-
0
-

To Kobi : ale email je case insensitive, cize to je jedno ako ho ulozis.. ale lepsie je ho ulozit v jednotnom formate (cize malimi pismenami) aby nemohlo dojst k dvojitemu vlozeniu... alebo mas nejake informacie ze sa mylim?? Ze je mail case sensitive.?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
29. 3. 2009   #14
-
0
-

jen blazni pouzivaj v mailu velka pismena. + teda jeste BFU.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý