Vkládání < a > do databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vkládání < a > do databáze – MySQL – Fórum – Programujte.comVkládání < a > do databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

wise0
Stálý člen
30. 3. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den.

Mám takový problém.
Do databáze se mi ukládá <, když ve formuláři odešlu data.

Jak mám ale udělat, aby mi to neukládalo <, ale to co chci a to znak <?

Děkuju za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
30. 3. 2009   #2
-
0
-

wise napsal:
Dobrý den.

Mám takový problém.
Do databáze se mi ukládá <, když ve formuláři odešlu data.

Jak mám ale udělat, aby mi to neukládalo <, ale to co chci a to znak <?

Děkuju za pomoc.


daj sem kod akym to vkladas, lebo mne sa to este nestalo ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.55.–
wise0
Stálý člen
30. 3. 2009   #3
-
0
-

To 7raul :

  // pridani clanku

$sValue = /*stripslashes*/($_POST['FCKeditor']);
$sValue_introduction = ($_POST['FCKeditor2']);
$sql="INSERT INTO `ramsey_articles` (`section` , `author` , `time` , `caption` , `text` , `introduction`, `ok` )"
." VALUES('".$_POST["section"]."' , '".$auth_user."' , '".time()."' , '".$_POST["caption"]."' , \"$sValue\" ,\"$sValue_introduction\",'".$_POST["ok"]."' ) ";
$insert=mysql_query($sql);

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
wise0
Stálý člen
30. 3. 2009   #4
-
0
-

abych doplnil, používám fck editor tak jestli v tom nebude problém

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
30. 3. 2009   #5
-
0
-

To wise : no v tom moze byt chyba....som nedocital tvoj prvy prispevok.....stavim sa ze ten editor pouziva htmlspecialchars() ked tuto funkciu odstranis malo by to ist

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.55.–
wise0
Stálý člen
30. 3. 2009   #6
-
0
-

To 7raul : hledal jsem hledal, ale nikde jsem nenašel. FCKeditor to někde konvertuje na entity, ale já nevim kde a nechci to.

Asi tu nebude nikdo, kdo má zkušenosti s FCKeditorem že? Aby mi poradil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
wise0
Stálý člen
30. 3. 2009   #7
-
0
-

Takže našel sem v editoru toto:

		//	'>':'gt',		// This entity is automatically handled by the XHTML parser.



A teď by mě zajímalo, jak to udělat, aby to dělalo to, co chci...Poradí někdo prosím? :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
31. 3. 2009   #8
-
0
-

no neviem ci je to uplne to co si hladal....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.147.–
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
31. 3. 2009   #9
-
0
-

tak stiahol som si tento editor aby som ti mohol pomoct tak ideme na to:
POSTUP:
otvor subor fckeditor_php5
najdi

$HtmlValue = htmlspecialchars( $this->Value ) ;

nahrad tymto:
$HtmlValue = $this->Value;

_______________________________________________________________________
otvor subor fckeditor_php4
najdi
$HtmlValue = htmlspecialchars( $this->Value ) ;

nahrad tymto:
$HtmlValue = $this->Value;

no myslym ze by to malo byt vyriesene ked tak napis ako si dopadol...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.147.–
wise0
Stálý člen
31. 3. 2009   #10
-
0
-

Bohužel. Stále to stejné.

Vložím do editoru tento kod:

<pre class="brush: c-sharp;">

function test() : String
{
return 10;
}
</pre>



a do databáze se mi uloží
<p><pre class="brush: c-sharp;">

function test() : String
{
 return 10;
}
</pre>
 </p>



Pokud se podíváš souboru editor/_source/internals/fckxhtmlentities.js najde tam toto a podobné.

 //      '>':'gt',            // This entity is automatically handled by the XHTML parser.


Dále, pokud vypíšu kod z databáze, je tak jak má být a to:
<pre class="brush: c-sharp;">

function test() : String
{
return 10;
}
</pre>


Ale nejde na něj aplikovat css styly, jelikož se mi aplikuje na tag <pre>, ale není to <pre> ale <pre


Každopádně úpravou podle tebe to nepomohlo, bohužel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
wise0
Stálý člen
31. 3. 2009   #11
-
0
-

Narazil jsem na internetu na tohle : http://webdrive.cz/phpnet/phpnet-funkce-detail.php?kod=function.html-entity-decode


Zkusil jsem to podle toho

// pridani clanku

$fckeditorT = $_POST['FCKeditor'];
$fckeditorT2 = $_POST['FCKeditor2'];

$sValueE = htmlentities($fckeditorT);
$sValue_introductionE = htmlentities($fckeditorT2);

$sValue = html_entity_decode($sValueE);
$sValue_introduction = html_entity_decode($sValue_introductionE);

$sql="INSERT INTO `ramsey_articles` (`section` , `author` , `time` , `caption` , `text` , `introduction`, `ok` )"
." VALUES('".$_POST["section"]."' , '".$auth_user."' , '".time()."' , '".$_POST["caption"]."' , \"$sValue\" ,\"$sValue_introduction\",'".$_POST["ok"]."' ) ";
$insert=mysql_query($sql);



ale stále se do databáze ukládají entity

Jinak, přihlásil jsem se do DB a tam to upravil ručně, aby to vypadlo tak, jak chci a poté co jsem to vypsal to udělalo to co chci. Takže je problém v ukládání do DB.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
31. 3. 2009   #12
-
0
-

no ja viem...problem je v tom ze tie udaj z toho POSTU nejak prekonvertuje a do db to ulozi prekonvertovane...to treba odstranit dnes sa este skusim s tym pohrat

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.147.–
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
31. 3. 2009   #13
-
0
-

skus pouzit tento kod

// pridani clanku


$fckeditorT = $_POST['FCKeditor'];

$fckeditorT2 = $_POST['FCKeditor2'];

$sql="INSERT INTO `ramsey_articles` (`section` , `author` , `time` , `caption` , `text` , `introduction`, `ok` )"

." VALUES('".$_POST["section"]."' , '".$auth_user."' , '".time()."' , '".$_POST["caption"]."' , \"$sValue\" ,\"$sValue_introduction\",'".$_POST["ok"]."' ) ";

$insert=mysql_query($sql);

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.147.–
bl4z40
Duch
31. 3. 2009   #14
-
0
-

Otevři konfigurační soubor fckconfig.js a nastav viz. níže, pak by to mělo být ok.



FCKConfig.ProcessHTMLEntities = false;
FCKConfig.IncludeLatinEntities = false;
FCKConfig.IncludeGreekEntities = false;
FCKConfig.ProcessNumericEntities = false;
FCKConfig.AdditionalNumericEntities = '';

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.199.–
wise0
Stálý člen
31. 3. 2009   #15
-
0
-

To bl4z4 : udělal jsem a nepomohlo. Pořád se do DB ukládají entity ...

to je hrozný tohle :D

už sem z toho zoufalej :D každopádně díky moc všem za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
wise0
Stálý člen
31. 3. 2009   #16
-
0
-

To 7raul : neboj, to jsem tam měl předtím, než jsem to upravil podle tamtý stránky.

btw. jak si napsal ten kod, tak máš špatně přiřazený proměnný, ale to je detail

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
wise0
Stálý člen
31. 3. 2009   #17
-
0
-

Stále stejné...

<pre class="brush: php;"> 

echo "ahoj";
</pre>
 


takto se mi to ukládá do databáze...pořád jako na začátku

nastavení fckconfig.js jsem udělal,

a zde jde kod pro vložení nového článku
// vlozeni noveho clanku

if ($action=="new")
{
// pridani clanku
$sValue = $_POST['FCKeditor'];
$sValue_introduction = $_POST['FCKeditor2'];


$sql="INSERT INTO `ramsey_articles` (`section` , `author` , `time` , `caption` , `text` , `introduction`, `ok` )"
." VALUES('".$_POST["section"]."' , '".$auth_user."' , '".time()."' , '".$_POST["caption"]."' , \"$sValue\" ,\"$sValue_introduction\",'".$_POST["ok"]."' ) ";
$insert=mysql_query($sql);

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
bl4z40
Duch
31. 3. 2009   #18
-
0
-

To wise : To nastaveni v fckconfig.js by mělo stačit. Napadá mě jedině, že se ti natahuje jiný konfigurák. Já volám FCKeditor s těmito parametry (viz. dokumentace FCKeditoru na http://www.fckeditor.net).

Jakou máš verzi FCKeditoru?

<?php

$oFCKeditor = new FCKeditor('FCKeditor');
$oFCKeditor->BasePath = '/editor/FCKeditor/';
$oFCKeditor->Value = 'Zde napište text';
$sValue = stripslashes( $_POST['FCKeditor'] );
$oFCKeditor->Width = '700';
$oFCKeditor->Height = '400';
$oFCKeditor->Config['CustomConfigurationsPath'] = '/editor/FCKeditor/myconfig.js';
$Config['UserFilesPath'] = '/upload/';
$oFCKeditor->Create();
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
wise0
Stálý člen
31. 3. 2009   #19
-
0
-

To bl4z4 : Používám verzi 2.6.3, Build 19836

resp. ten nejnovější myslím.

Jinak já ho volám takto: (resp. je, jelikož mám 2, jeden pro úvod a druhý pro hl. novinku)

     echo "<b>Úvod:</b><br>";

$oFCKeditor2 = new FCKeditor('FCKeditor2');
$oFCKeditor2->BasePath = 'fckeditor/';
$oFCKeditor2->Value = $edited_text2;
$oFCKeditor2->Width = '100%';
$oFCKeditor2->Height = '300';
$oFCKeditor2->Create();
echo "<br><br><br>";
echo "<b>Text:</b><br>";
$oFCKeditor = new FCKeditor('FCKeditor');
$oFCKeditor->BasePath = 'fckeditor/';
$oFCKeditor->Value = $edited_text;
$oFCKeditor->Width = '100%';
$oFCKeditor->Height = '500';
$oFCKeditor->Create();




btw. zkoušel sem přidat přes editor třeba tučný písmo a do db se to uloží normálně jako
<strong>sdasdasdasd</strong>


a co je to za soubor myconfig.js?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
bl4z40
Duch
1. 4. 2009   #20
-
0
-

To wise : myconfig.js je mnou upravený konfigurák

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Vkladani zaznamu z XML do databaze — založil Anonymní uživatel

Pomoc s PHP/DATABAZE - vkladani — založil Jakub Hencl

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý