IOresult - nelze ošetřit chyba – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

IOresult - nelze ošetřit chyba – Delphi – Fórum – Programujte.comIOresult - nelze ošetřit chyba – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 3. 2009   #1
-
0
-

Zdar
Mám pro mě zdánlivě nevyřešitelný problém (Opět) pro lepší pochopení připojím kód

x:=0;
repeat
FOR ddd:=65 TO 90 DO begin
c:=chr(ddd);
AssignFile(F,PChar(c+':/5.txt'));
{$I-}
Reset(F);
{$I+}
Closefile(f);
IF IOresult<>0 THEN x:=0
ELSE begin
Reset(F);
Readln(F,s);
IF s = '123456' THEN x:=1;
s:='';
x:=1;
Closefile(f);
end;
end;
until x=1;

program má za účel permanentně testovat možné cesty vyměnitelných disků A-Z:/
//FOR ddd:=65 TO 90 DO begin c:=chr(ddd); -- použití 'A' TO 'Z' zklamalo ...
pokaždé testuje IOresult který má zabránit nežádoucímu otevření
pokud narazí na hledaný soubor , otevře ho po testu IOresult , a testuje 1. řádek na řadu znaků , a pokud řada znaků odpovídá
pokračuje dál v kódu
pokud ale program spustím , vyskočí fatal error - EInOutError
pokud vložím do komentáře cykl , převod čísla na znak a dosadím cestu k existujícímu textovému souboru,
vznikne error úplně nový , chybu tedy vidím v IOresult ale nedokázal jsem najít nic než standartní postupy .

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
Reklama
Reklama
tom*p0
Stálý člen
30. 3. 2009   #2
-
0
-

Možná se mýlím, ale:
Proč tam máš Reset a CloseFile dvakrát? Nestačilo by to jenom jednou? Myslím tím Reset stačí v tom komentáři, pokud nastane chyba, tak X:=0, pokud nenastane chyba zpracuješ soubor a ukončíš přes CloseFile (ostatní Reset a CloseFile už snad nebudou potřeba...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.120.–
Don't waste your time, or time will waste you.
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 3. 2009   #3
-
0
-

odstraněním vznikne jiný error - začarovaný kruh - přikládám program

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
o-lox0
Super člen
31. 3. 2009   #4
-
0
-

Řešim to osobně vždy jedině přes vyjímky try, except on EInOutError do , end; / try, finally (přikl. si najdeš i v Helpu). S ioresult jsem spokojenej nebyl taky, nedivim se ti...
Může ti posloužit i šikovný fileexists('existujetodlencto');

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
31. 3. 2009   #5
-
0
-

EInOutError vyřešen , stále však přetrvává problém s neexistujícími disky (Exception Processing Message c0000013 Parameters 75b4bf7c 75b4b7c) potřebuji znát identifikátor chyby pro její ošetření , nebo přímo kód na zjištění přítomnosti disku/mechaniky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
o-lox0
Super člen
31. 3. 2009   #6
-
0
-

Nevim co to tam vyrábíš :-), jakejkoliv z mejch způsobů nahoře pořeší šátrání po duchovi. No jako třešničku si dej disksize(24) - minus jedničkou budeš skropen...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
31. 3. 2009   #7
-
0
-

tak to jsem asi jinej , moh bych poprosit o přepracování do funkčního stavu ? Po několika hodinách boje jsem docílil že to funguje asi na 30% počítačů tak jak má a 20% to alespoň neháže errory , když už to nedělá nic jinýho ... :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
Laaca0
Stálý člen
31. 3. 2009   #8
-
0
-

Chyb tam máš víc, ale největší problém je to, že IOresult dáváš ne za Reset, ale až za CloseFile (který nechápu, proč tam dáváš).
Poopravit se to dá třeba takhle, ale problémů tam zbývá pořád dost"

uses sysutils;

var x,ddd:longint;
f:text;
c:char;
s:string;

begin
x:=0;
repeat
FOR ddd:=65 TO 90 DO
begin
c:=chr(ddd);
Assign(F,c+':\5.txt');
{$I-}
Reset(F);
{$I+}
IF IOresult<>0 THEN x:=0
ELSE begin
Readln(F,s);
IF s = '123456' THEN x:=1; {???}
s:='';
x:=1; {???}
Close(f);
end;
end;
until x=1; {??? - uvedomujes si, ze X muze klidne zustat nula a ty se}
{tudiz dostanes do nekonecneho cyklu?}

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 4. 2009   #9
-
0
-

můj počítač na pěst --> už to funguje všude jen u mě ne , díky za rady :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý