Porblém s kódováním (C++) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Porblém s kódováním (C++) – C / C++ – Fórum – Programujte.comPorblém s kódováním (C++) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
gygabyte0
Duch
31. 3. 2009   #1
-
0
-

Dělám zatím jen velmi jednoduché aplikace, ale když u výstupu napíšu třeba "jaromír žák" tak se mi háčky a čárky nevypíšou, vypíšou se jenom nějaké nesmyslné znaky.
Mohl by mi někdo poradit jak nastavit jiné kódování? např UTF-8

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.68.–
Chybami se člověk učí... někdy je lepší nechybovat.
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
31. 3. 2009   #2
-
0
-

wchar_t ... už se tady o tom psalo, takže bys to měl podle tohoto slova najít. Případně jinde na internetu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
gygabyte0
Duch
31. 3. 2009   #3
-
0
-

Nějaký příklad by Prosím nebyl? moc by mi to pomohlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.68.–
Chybami se člověk učí... někdy je lepší nechybovat.
MaS0
Návštěvník
31. 3. 2009   #4
-
0
-

myslim, že například ve VisualStudiu se wchar_t používá automaticky, takže tam háčky a čárky fungujou normálně........nebo by to mělo jít, když by se změnilo kódování na CP 852, ale nedovedu si představit, jak by to fungovalo v Linuxu....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
gygabyte0
Duch
31. 3. 2009   #5
-
0
-

Používám free Dev-cpp a tam to automaticky není... ajk se tedy dá změnit kódování?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.68.–
Chybami se člověk učí... někdy je lepší nechybovat.
bukaj_0010
Věrný člen
31. 3. 2009   #6
-
0
-

gygabyte
když u výstupu napíšu třeba "jaromír žák" tak se mi háčky a čárky nevypíšou, vypíšou se jenom nějaké nesmyslné znaky. Mohl by mi někdo poradit jak nastavit jiné kódování? např UTF-8
Záleží na tom, jaký používáš terminál. Obecně v standardní Céčkovské knihovně není žádná fce, která by terminálu řekla, v jakém kódování bude aplikace věci posílat na standardní výstup a příjímat ze standardního vstupu. Můžeš použít wchar_t, ale to ti moc s tím, že terminál bude kódování interpretovat blbě, podle mě nepomůže.

Nejlepší možnost je psát aplikaci jen s použitím znaků obsažených v základním ASCII, protože ty jsou pro prakticky všechna kódování stejná (vynechejme ta kódování, která vůbec nepodporují základní latinku). Ale piš chytře – tzn. používej nějakou lokalizační knihovnu (např. GNU Gettext[1]), kterážto ti dovolí jednoduše napsat pro aplikaci překlady – a to v kolika kódování chceš.

[1] http://www.gnu.org/software/gettext/

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 71 hostů

Podobná vlákna

Problém s kódovaním — založil Hudacik

Problém s kódováním — založil GE.org

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý